Het interieur van café Brughuis. 

Het interieur van café Brughuis. ©  Dirk Vertommen

Politie klist al na één dag verdachte van inbraak in café Brughuis

Muizen, Mechelen -

Amper een dag na de feiten heeft de politie een verdachte opgepakt voor een inbraak in café Brughuis in Muizen (Mechelen). De onderzoeksrechter plaatste de veertiger onder elektronisch toezicht.

Afgelopen week drongen twee individuen woensdagochtend de bruine kroeg in de Muizenhoekstraat binnen via een keldergat. Van zodra ze binnen waren, gingen ze op zoek naar buit. Het duo ging ervandoor met de kassa. Volgens de uitbaters bleef de buit beperkt.

De politie Mechelen-Willebroek startte een onderzoek op. Heel snel kon de recherche een verdachte identificeren: een Mechelse veertiger die gekend is voor eerdere feiten. Afgelopen donderdag werd de persoon in kwestie opgemerkt in de buurt van de Veemarkt, vlak bij het gerechtshof. Politiemensen pakten hem op.

Na verhoor werd de Mechelaar overgedragen aan het parket. De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden. “Hij is onder elektronisch toezicht geplaatst en kreeg een enkelband”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerster van het Antwerpse parket.

Naar de tweede verdachte van de feiten is de politie nog op zoek. In de buurt van café Brughuis waren er recent ook twee woninginbraken.

Lees ook: Brughuis Brouwers zetten al hun vierde nieuwe bier op de tap

(svh)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio