©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Tien Mechelaars houden Racing Genk in bedwang en pakken een puntje

De afsluiter van de heenronde tussen KV Mechelen en KRC Genk heeft geen winnaar opgeleverd. In een gelijkopgaande partij maakte Bongonda er na een vlijmscherpe counter vlak voor de pauze 0-1 van. Een voorsprong die even snel weer werd uitgewist door Mechels sterkhouder Storm. Coucke moest niet veel later na een noodingreep met rood van het veld, waardoor Malinwa in overlevingsmodus overging. Genk daarentegen kon van de manmeersituatie niet profiteren en schiet met een punt niets op in de stand.

Diederik Geypen

LEES OOK. ONS OORDEEL. Invallersdoelman van goudwaarde, uitblinker achterin terug te vinden bij KV

Nog voor het slotduel van deze zeventiende speeldag zocht de geplaagde Van den Brom de Mechelse perszaal op. Niet voor een matchvoorbeschouwing. Wel om de razend spannende GP Formule 1 van Saudi-Arabië mee te pikken. Nadat de Genk-coach Lewis Hamilton had zien triomferen – die trouwens met evenveel punten als WK-concurrent Max Verstappen naar de slotrace trekt – zag hij ook zijn ploeg het best vertrekken op de startgrid. Paintsil dook goed naar binnen. Coucke ging goed plat om zijn ploeg van een vroege achterstand te behoeden.

Uitpuilende Mechelse ziekenboeg

Van den Brom liet de vermoeide Ito op de bank starten, waardoor Oyen nog eens mocht starten. Zijn concullega Vrancken had meer zorgen. Het blessurelijstje dikte met belangrijke pionnen als Van Damme, Vanlerberghe, Druijf, Hairemans, Cuypers en Schoofs op korte tijd stevig aan. Gelukkig recupereerde de Truienaar Peyre, die door een achillespeesblessure sinds eind augustus niet meer in het elftal stond.

Na tien minuten schakelde ook Malinwa een eerste keer een versnelling hoger. Na een prima balverovering van Shved mikte Mrabti het leer naast. Een schot binnen de palen was hier wenselijk geweest. Na deze snelle formatieronde kropen beide teams naar achter, alsof de safety car er kwam tussen gereden. Zo moesten we wachten tot het halfuur om nog eens iets te zien te krijgen. Een bedrijvige Shved trapte door de benen van Arteaga. Vandevoordt stond pal in de korte hoek.

Ook hier match stilgelegd

Zowel in de Antwerpse derby tussen Beerschot en Antwerp als in de Waalse klassieker Standard-Charleroi eisten enkele fans in negatief opzicht de aandacht op. Helaas bleef deze partij niet achter. Nadat een voetzoeker uit het Genkse bezoekersvak ontplofte, liet scheidsrechter Lardot een eerste waarschuwing afroepen. Dan toonde hun favoriete ploeg een veel schoner gelaat. Na een Mechelse aanval over links counterde Genk vlijmscherp. Oyen vond Paintsil, die op Coucke trapte. In de herneming schoot Bongonda hard en zuiver raak. De Limburgers zo met een voorsprong de paddock in.

KV bleef echter in de Genkse slipstream hangen en kwam na minder dan vijf minuten in de tweede periode al langszij. Walsh zette zich uitstekend door op rechts en reikte Storm, woensdag nog matchwinnaar in de beker, zijn achtste competitietreffer aan. De VAR riep Lardot nog naar het scherm voor een mogelijke fout van Walsh op Hrosovsky, maar die vond het een zuivere tackle op de bal.

 

 ©  BELGA

Geel wordt rood voor Coucke

Niet veel later volgde Lardot de videoref wel. Hij gaf Coucke aanvankelijk geel voor een noodingreep op Thorstvedt. Een beslissing die hij na het bekijken van de beelden bijstelde met een rood karton. Vrancken offerde Shved op voor reservedoelman Thoelen, Van den Brom gooide er Ito en ook topschutter van vorig seizoen Onuachu in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ondanks het ondertal hield Mechelen makkelijk stand tegen de uittredende bekerwinnaar. Pas in de extra tijd, die maar liefst zeven minuten duurde, zette Genk een voorzichtig slotoffensief op. In de absolute slotseconden pareerde Thoelen op katachtige wijze de kopbal van Thorstvedt. Hij hielp Mechelen zo aan een gewonnen punt. Genk droop alweer teleurgesteld af.

LEES OOK. REACTIES. KV Mechelen baalt na rode kaart: “Met elf winnen we die match nog”

  • KV Mechelen en Racing Genk delen de punten.
  • John van den Brom staat onder druk.
  • KV Mechelen moest met tien man verder na een rode kaart voor doelman Coucke.
 • Vooraf

  Welkom beste lezer bij de wedstrijd KV Mechelen - KRC Genk. Vanaf 21u zit u hier goed voor de laatste updates van de wedstrijd!

 • Vooraf

  Opstelling KRC Genk:

 • Vooraf

  Opstelling KV Mechelen:

 • 21u00 Start van de 1ste helft

 • 1'

  Eerste helft afgetrapt

  Herpakt Racing Genk zich op het veld van KV Mechelen?

 • 4'

  Genk zet druk

  Racing Genk start met tempo aan de wedstrijd. De Limburgers zijn duidelijk met een doel naar Mechelen afgezakt. Krijgen we een eerste doelpoging?

 • 6'

  Schot Paintsil

  Paintsil versnelt richting de zestien en kiest dan voor een schot, zijn poging heeft een goede redding van Coucke nodig. 

 • 8'

  Wachten op Mechelen

  Het is wachten op een eerste doelpoging van de thuisploeg. Genk blijft in balbezit en zoekt naar de voorsprong.

 • 10'

  Daar is Mechelen!

  Het heeft even geduurd, maar daar is de eerste grote kans voor KV Mechelen! Mrabti krijgt ruimte en kiest voor een schot op doel, zijn poging vliegt maar net naast. 

 • 13'

  Genk zakt wat achteruit

  Na een felle start van de bezoekers, is het nu de thuisploeg die druk zet. Wie scoort het openingsdoelpunt?

 • 16'

  Tempo zakt

  Het is al even geleden dat we nog eens een kans kregen te zien. Wie neemt opnieuw het initiatief?

 • De sfeer zit goed in het stadion.
 • 19'

  Balbezit voor Genk

  Genk heeft nog steeds het balbezit, maar de Limburgers kunnen hier vooralsnog niet van profiteren. 

 • 22'

  Preciado brengt voor

  Preciado versnelt vanop de rechterflank en brengt de bal voor doel, maar hij vindt geen ploegmaat. Hier zat meer in voor Racing Genk!

 • 24'

  Verzorging voor Heynen

  Heynen blijft liggen na een duel met Mrabti. De kapitein heeft verzorging nodig, maar kan gelukkig voor Genk opnieuw verder. 

 • 27'

  Mechelen loert op de counter

  Nee, deze wedstrijd brengt voorlopig niets met zich mee. Genk heeft het balbezit en Mechelen loert op de counter. 

 • 30'

  Schot Shved

  Shved pakt uit met een knappe actie en schiet dan op doel, Vandevoordt brengt redding. Eindelijk nog eens wat doelgevaar!

 • 33'

  Paintsil net naast!

  Painstil krijgt ruimte en kiest voor een schot, zijn poging vliegt maar net naast! KV Mechelen haalt opgelucht adem. 

 • 36'

  Bommetje op het veld

  Er klink een luide knal vanuit het Genk-vak. Een supporter gooide een voetzoeker en dus klinkt er een waarschuwing door de luidsprekers. 

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio