De Sint was ondanks de moeilijke omstandigheden toch aanwezig in Wommelgem 

De Sint was ondanks de moeilijke omstandigheden toch aanwezig in Wommelgem © RR

Gemaskerde kinderen genieten toch van Sinterklaas en meneer Stoffel

Wommelgem -

Sinterklaas mocht zondagmiddag dan toch tot twee keer toe zijn show opvoeren in vrijetijdscentrum Brieleke. Alle brave kinderen hadden hun mondmasker op, zelfs de zesjarigen. Al daagden 30% van de ingeschreven kinderen en ouders uiteindelijk niet op.

Organisator Wospo kreeg het in samenwerking met de gemeente en heel wat vrijwilligers dus toch zover dat de Sinterkaasshow niet afgelast hoefde te worden. “We hadden een regeling uitgedokterd die voor iedereen een veilig verloop garandeerde. We hebben iedereen gecontroleerd op het Covid Safe Ticket en vanaf de leeftijd van zes jaar was een mondmasker verplicht. Gelukkig heeft iedereen zich aan die regels gehouden. Ook op dat vlak waren er geen stoute kinderen of ouders bij”, aldus medeorganisator Cedric Dupon van Wospo.

Alle kinderen van zes jaar en ouder droegen een mondmasker, zoals voorgeschreven.

Alle kinderen van zes jaar en ouder droegen een mondmasker, zoals voorgeschreven. © RR

Toch van de mensen die op de afspraak waren want lang niet alle kinderen die zich hadden ingeschreven, kwamen opdagen voor de gratis Sinterklaasvoorstelling. “Normaal hadden we zeker vierhonderd toeschouwers kunnen vermaken. Uit voorzorg, ziek of wegens quarantaine daagden er uiteindelijk maar 260 op verdeeld over de twee shows. Maar iedereen was in de wolken over Sinterklaas en zijn Pieten, die dit keer assistentie kregen van de gekke goochelaar meneer Stoffel.”

Ook burgemeester Frank Gys (N-VA), die kort na het jongste Overlegcomité alles in het werk had gesteld om de Sint-shows te laten doorgaan kwam een kijkje nemen en zag dat alles verliep volgens de voorschriften. (jaa )


 

 © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio