©  BELGA

Ontketend Westerlo scoort vier keer na de rust en gaat zo op en over Moeskroen

Leider Westerlo flirtte met de tweede nederlaag van het seizoen tegen Moeskroen. Na de rust schakelde Westerlo een versnelling hoger. Op tien minuten tijd scoorde het drie keer en wiste de 0-2-ruststand uit. Met zijn tweede doelpunt bezorgde Daci de Kemphanen een geruststellende 4-2-voorsprong. Daar kon de late goal van Bakic niets meer aan veranderen.

Bart D’haene

Bij de thuisploeg werden de probleemgevallen Thomas Van den Keybus en Lyle Foster, allebei met een blessure vervangen in de bekerwedstrijd tegen OH Leuven, wedstrijdfit bevonden. Erdon Daci stak als eerste zijn neus aan het venster. Zijn eerste poging ging centimeters naast de linkerpaal buiten. Bij zijn tweede kans kopte de Macedonische topschutter, op aangeven van Kouya Mabea, te centraal in de handen van doelman Nick Gillekens.

Aan de overkant lag de bal plots wel in het net. In een fase met een hoog Comedy Capers-gehalte. Kouya Mabea legde de bal achteruit terug op David Jensen. De Deense doelman raakte de bal volledig verkeerd en met een vreemde curve caprioleerde de bal in eigen doel. Westerlo reageerde op die opdoffer met een schot van Lukas Van Eenoo naast en een kopbal van Pietro Perdichizzi over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Leider Westerlo keek halfweg de eerste helft plots tegen een 0-2-achterstand aan. Lucas Ribeiro-Costa loodste Teddy Chevalier door de buitenspelval en de ex-spits van KV Kortrijk legde de bal netjes voorbij Jensen. De Kemphanen leken toch wat aangeslagen. Opnieuw Daci waagde zijn kans. Gillekens gaf geen krimp. Nog eens zes minuten later ging zijn volley over. Van Eenoo plaatste de bal naast. In een akkefietje op slag van rust - bij een vrije trap voor Westerlo - kregen Bakic en Foster allebei geel.

Een benarde situatie voor de leider die scherp uit de startblokken schoot in de tweede helft. Maxim De Cuyper kreeg in de 53ste minuut een opgelegde kopkans. Gillekens redde met een schitterende parade de meubelen. Eén minuut later ging de bal op de stip. Olivier Myny beroerde de bal met de hand. Scheidsrechter Laurent Willems trok onverbiddelijk een tweede gele kaart voor de bezoekende rechtsback. Jan Bernat stuurde Gillekens naar de verkeerde hoek en de broodnodige aansluitingstreffer was een feit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Plots ging het heel snel. Op aangeven van Mabea knalde Daci met een rake volley de gelijkmaker op het bord. Nog was het niet gedaan. Na een snelle en mooie combinatie was Foster de afwerker van dienst. Op tien minuten tijd had Westerlo de dubbele achterstand omgebogen in een 3-2-voorsprong. Met zijn tweede van de namiddag - een assist van Foster direct op de slof - zorgde Daci voor het orgelpunt. Moeskroen lag in de touwen. Het late doelpunt van Bakic was enkel nog goed voor de statistieken. Westerlo heeft nu een voorsprong van dertien punten op de eerste achtervolgers Waasland-Beveren, Moeskroen en RWDM.

 

 ©  BELGA

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio