Sheena in Thé o d’Or met een foto van haar jonge bomma Rosa.. © JAA

Sheena realiseert kinderdroom met koffiehuisje Thé o d’ Or: “Jammer dat bomma Rosa dit niet mag meemaken”

Schilde -

Hoe van een kil immokantoor een warm huiselijk en naar allerlei lekkers geurend koffiehuisje maken? Wie zelf ambities koestert, kan in de leer bij Sheena Janssen, een erg dynamische alleenstaande mama. “Het klinkt vreemd uit de mond van een horeca-onderneemster, maar zonder corona had ik de stap naar een eigen pand niet zo snel kunnen zetten”, aldus de uitbaatster die met Thé o d’Or een nieuwe start neemt.

Sheena Janssen (32) – met dank aan zangeres Sheena Easton die haar mama inspireerde voor de naam – droomde er als kind al van om een eigen koffie- en theehuisje te starten. “Ik zat op het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle en deed het daar vrij aardig. Maar tegen de zin van mijn ouders ben ik toch een horecaopleiding gaan volgen aan het Spijker in Hoogstraten. Tijdens mijn stage in Het Gebaar van grootmeester Roger Van Damme leerde ik onder meer hoe je een pannenkoek écht moet bakken”, vertelt Sheena na haar eerste dag op de nieuwe stek pal in het centrum van Schilde.

Talent en gedrevenheid waren er altijd, maar toch moest Sheena eerst nog twaalf jaar ‘sudderen’ als maritiem bediende om te beseffen dat ze echt wel de horeca in wilde. “Vlakbij dit kruispunt van de Turnhoutsebaan en Schoolstraat huurde ik eerst een pandje. In april 2019 ontving ik mijn eerste gasten in Thé o d’Or, maar na één jaar sloeg corona toe. Nadat ik van die schok bekomen was, heb ik het geweer van schouder veranderd en heb ik een strijdplan ontwikkeld.”

 © JAA

Veerkracht

Veerkrachtige Sheena schoolde zich bij en legde contacten met nieuwe leveranciers. “Ik dacht: ‘als de klant niet tot bij kan komen, moet ik naar de klant. Zo startte ik met de verdeling van ontbijtmanden en picknickmanden vol zelfbereide lekkernijen, maakte gepersonaliseerde taarten en startte met verkoop van thee en ambachtelijke producten, gekoppeld aan een campagne via sociale media. Het gevolg van die aanpak: naambekendheid en klantenbinding die ik anders vanuit mijn zelf geopend zaakje maar moeilijk had kunnen evenaren. De ontbijtmanden en andere thuisleveringen zijn mijn visitekaartje geweest. Ik doe dat nu nog.”

“Zo heb ik niet alleen corona overleefd, maar meteen de basis kunnen leggen voor aankoop van m’n nieuwe stek aan de overkant. Ik kon dit jaar het pand aankopen waarin vroeger Immo Greta Leys zat. Met de hulp van m’n handige broer en papa heb ik het helemaal naar m’n hand gezet. Oude foto’s van m’n eigen familie, waaronder m’n overleden grootmoeder, zorgen voor een wat nostalgische sfeer. Veronique Verdyck, dochter van een klant, zorgde voor de prachtige paradijselijke versiering van de etalage. Zelfs het toilet is ‘huiselijk’ aangekleed. De bomma had dit moeten meemaken. Ze zou nogal eens fier geweest zijn.”

 © JAA

Huisblend

Dat Sheena, die thuis ook nog haar zoontje Athan (9) alleen opvoedt, veel energie heeft, is een understatement. “Ik maak alles wat hier op de kaart staat zelf. Van m’n eigen confituur, over de granola, alle gebak en natuurlijk ook de pannenkoeken. De bonen voor de eigen huisblend Specialty heb ik zelf samengesteld met Ross Coffee, een ambachtelijke koffiebranderij in Kruibeke. Ik koos voor 100% arabica-bonen afkomstig uit Peru en Honduras. Hij smaakt eerder zacht, maar behoudt voldoende karakter op de tong. Daarnaast schenk ik ook een uitgebreid aanbod thee en infusies. Je kan hier ook lunchen of van een vieruurtje genieten. ‘Gewone’ broodjes kan je niet afhalen in Thé o d’Or.”

De heropening van Thé o d’Or ging voor Sheena gepaard met versterking van een halftijdse en al even bakgrage hulp in de keuken. “Ik ben definitief vertrokken nu. Om m’n vreugde te delen, heb ik de bezoekers getrakteerd op zelfgemaakte speculaas” straalt Sheena. “Conclusie: corona heeft mij niet klein gekregen. De pandemie heeft me er toe aangezet mezelf heruit te vinden en een tandje bij te steken want ik ben vastbesloten hier lang te blijven.”( jaa)

Thé o D’Or Turnhoutsebaan 228 in Schilde. Woensdag en donderdag gesloten. Website Thé o d'Or

 © JAA

 © JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners