© RR

Na jaren gesukkel met gezondheid richt Bert schrijfbureau op: “Specialisten dachten dat ik nooit meer zou kunnen schrijven”

Bevel -

Freelance copywriter Bert Moons richt DeSchrijfwerkerij.be op. Voor de 49-jarige Bevelaar (Nijlen) is het een mijlpaal na ruim een decennium vol zware gezondheidsproblemen. Dokters twijfelden er een paar jaar geleden zelfs aan of hij ooit nog zou kunnen schrijven.

Bert Provoost

Gezondheid was het laatste decennium niet de beste vriend van Bert Moons. De ellende begon in 2009, toen hij last kreeg van zijn rug na een tuinfeestje. “De voorbije jaren onderging ik drie rugoperaties, tientallen infiltraties en behandelingen. In totaal ging ik de voorbije twaalf jaar 29 keer onder narcose. Ik heb nog altijd pijn, ook als ik pijnstillers slik. Ik moet ermee leren leven”, vertelt hij.

Het gevolg van de soms ondraaglijke pijn was in 2010 een zeer ernstige depressie. Bert werd opgenomen in zeven psychiatrische instellingen en ziekenhuizen, maar nergens kon men hem helpen omdat de pijn bleef. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg hij in 2019 een zware hersenbloeding na een val op zijn hoofd in de keuken. Hij lag drie weken op intensieve zorgen, vocht voor zijn leven en nadien moest hij opnieuw leren wandelen, spreken én schrijven.

“Er kwam heel wat logopedistenwerk bij kijken en sommige specialisten beweerden dat ik nooit nog zou kunnen schrijven. Toch ben ik begin 2021 weer aan de slag gegaan als freelance copywriter. En het lukte: de klanten zijn erg tevreden.”

Véél werk

Het ging zelfs zover dat Bert zelfs een beetje het slachtoffer werd van zijn eigen succes. “Ik krijg enorm veel opdrachten en offerteaanvragen binnen. Maar gezien mijn beperkingen – ik moet bijvoorbeeld dagelijks meermaals een halfuurtje gaan liggen – kan ik zelf al het werk niet meer alleen aan.”

Daarom besliste Bert om versterking te zoeken. Die vond hij in enkele ervaren collega’s die hij al een tijdje kende en die voor dezelfde schrijfstijl garant staan. Het resultaat is DeSchrijfwerkerij.be. “Ik noem het een schrijfbureau met de flexibiliteit van een freelance copywriter. We schrijven en herschrijven, redigeren, corrigeren en vertalen teksten voor brochures, folders, jaarverslagen, info- en personeelsmagazines, blogs, websites, mailings, advertenties, enzovoort. Sinds 1 december is de zaak opgestart en we hebben onze start niet gemist, met al een aantal nieuwe klanten”, zegt Bert.

De Bevelaar is tevreden met waar hij vandaag weer staat. “Ik ben mijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel dankbaar voor de steun”, benadrukt hij tot slot.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio