Beeld genomen op de afdeling intensieve zorgen van ZNA Stuivenberg  twee weken geleden. 

Beeld genomen op de afdeling intensieve zorgen van ZNA Stuivenberg twee weken geleden. © REUTERS

ZNA-personeel krijgt dan toch geen extra beloning van stad Antwerpen

Antwerpen -

Uit een interne nieuwsbrief, rondgestuurd door vakbond ACV, blijkt dat het personeel van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) dan toch niet zal kunnen rekenen op een extra beloning van de stad Antwerpen. “Die werd ons na de eerste golf nochtans beloofd.”

Elien Van Wynsberghe

ACV liet via een interne nieuwsbrief aan het ZNA-personeel weten dat het stadsbestuur ‘na een lange discussie via de bevoegde schepen Els van Doesburg definitief heeft laten weten dat het zijn oorspronkelijke belofte om het ZNA personeel een extra beloning te gunnen, niet zal nakomen. De schepen verwijst naar de federale consumptiecheque die elk van ons mocht ontvangen. Een extra beloning zou fiscaal niet te combineren zijn’, zo schrijft ACV.

Dat nieuws valt bij het personeel niet in goede aarde. Te begrijpen, zegt Wouter Bernaerts, ACV-hoofdafgevaardigde binnen ZNA. “De oorspronkelijke belofte van de stad dateert van na de eerste golf en werd gemaakt door toenmalig schepen Fons Duchateau nadat hij bij ons was opgenomen. Hij wilde toen een incentive aan het zorgpersoneel schenken”, legt Bernaerts uit.

De stad stelt nu dat zo’n extra beloning niet cumuleerbaar is met de consumptiecheques die het personeel heeft ontvangen via de federale overheid. Dat bevestigt nu ook schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) via zijn woordvoerder. “We zitten met een fiscale onverenigbaarheid van verschillende premies van verschillende overheden.”

Bernaerts stelt dat ACV op de volgende ondernemingsraad aan de stad alsnog zal vragen om een beetje creatief te zijn. “Het ZNA-personeel plooit zich opnieuw dubbel tijdens deze vierde golf. We vragen geen grote bedragen. Het gaat ons om het gebaar naar het zorgpersoneel toe”, zo zegt Bernaerts. “In vergelijking met de eerste golf, is de golf van solidariteit die daarmee gepaard ging naar ons aanvoelen volledig opgedroogd. Wij voelen ons overigens niet specialer dan de andere ziekenhuizen, maar we voelen ons wel meer verbonden met onze stad en het stadsbestuur, gezien de stad onze hoofdaandeelhouder is.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio