Hadas (groen-witte sjaal) en een aantal andere moeders en kinderen lieten zondagochtend op de Groenplaats zien dat ze het niet eens zijn met de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. 

Hadas (groen-witte sjaal) en een aantal andere moeders en kinderen lieten zondagochtend op de Groenplaats zien dat ze het niet eens zijn met de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. ©   Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo

 

 ©  pdr

 

 ©  pdr

1 / 4
thumbnail: Hadas (groen-witte sjaal) en een aantal andere moeders en kinderen lieten zondagochtend op de Groenplaats zien dat ze het niet eens zijn met de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. 
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Ook protest tegen mondmaskers op de Groenplaats: “Maskers zijn alleen voor carnaval”

Antwerpen -

Op zondagochtend kwam een kleine groep bezorgde moeders en kinderen samen op de Groenplaats om te laten zien dat ze het oneens zijn met de mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar. “Maskers zijn alleen voor carnaval”, stond er onder andere op de protestborden.

MF

LEES OOK. Protest tegen coronamaatregelen in Brussel: 8.000 betogers

De bijeenkomst was een initiatief van Hadas Cnaani, mama van Ara (8). “Veel mensen beseffen nog niet welke impact dit heeft op onze kinderen. De psychologische druk op hen is heel groot. Ik vind het jammer dat er niet wordt bekeken welke andere creatieve oplossingen er zijn: meer buiten leren, in kleine groepjes werken. Nu wordt er een ingrijpende maatregel van bovenaf opgelegd, zonder inspraak. Dat is niet oké. Ik wil laten zien dat er andere stemmen zijn, dat veel mensen het hier niet mee eens zijn.”

Hadas Cnaani had geen oproep op Facebook verspreid, maar alleen via haar contacten gevraagd wie er eventueel mee wilde komen. “Het hoeft geen massabijeenkomst te worden, maar ik wilde toch een signaal geven. Dit is ook absoluut geen politieke bijeenkomst, we zijn gewoon bezorgd.”

Christelle (die liever niet met haar achternaam in de krant stat, red.) is ook heel bezorgd over het psychisch welzijn van kinderen. “Ik kom uit Frankrijk, waar jonge kinderen al veel langer mondmaskers dragen. Ik hoor verhalen van kinderen van acht die een zelfmoordpoging ondernemen, dat is vreselijk. Kinderen worden opgezadeld met een schuldgevoel dat zij medeverantwoordelijk zijn voor het feit dat het slecht gaat in de wereld. Mijn zoon van acht heeft autisme, het is voor hem ook heel belangrijk om gezichtsuitdrukkingen te kunnen zien.”

Nina Manchini heeft zelf een creatieve oplossing bedacht. Ze heeft een mondmasker genaaid voor haar zoon Noah (7), van tule. “Hij heeft het recht om te ademen. En als hij niet naar school wil, mag hij van mij thuisblijven.”  mf

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio