Er wordt op 11 december zeker gecrosst op het domein van Robotland in Hemelrijk in Essen. 

Er wordt op 11 december zeker gecrosst op het domein van Robotland in Hemelrijk in Essen. © RR

Zesde manche cyclocross aan Robotland: met publiek, zonder vip

Essen -

Liefhebbers van de cyclocross zijn op zondag 11 december nog steeds welkom om hun favoriete renner te komen aanmoedigen op het terrein van Robotland in Essen. Sportwedstrijden kunnen buiten nog steeds met publiek doorgaan. “Alleen de vip wordt geschrapt”, weet burgemeesters Van Tichelt (CD&V).

Essen en cyclocross worden vaak in één adem genoemd. Het was voor vele fervente Essenaren dan ook even bang afwachten of het publiek op zondag 11 december wel welkom was op de Ethias Cross en of die niet net als in 2020 zonder publiek moest doorgaan. Het Overlegcomité vrijdag maakte dat echter wel mogelijk en dus zal de zesde manche van Ethias Cross 2021-2022 wel neerstrijken in Essen.

“We hebben al meermaals met de organisatie overlegd. De beslissingen van het Overlegcomité maken het onmogelijk om de vip te organiseren. Deze wordt dan ook geschrapt, maar de wedstrijd als dusdanig kan wel doorgaan”, verzekert burgemeester Gaston Van Tichelt. Hierbij moet nog wel geschaafd worden aan onder meer de crowd control en de organisatie van de consumptie eilandjes.”

Wie start er zondag 11 december naast Wout Van Aert in de Robotland Cyclocross?

Wie start er zondag 11 december naast Wout Van Aert in de Robotland Cyclocross? © RR

Sinds drie jaar gaat de Robotland Cyclocross door op het prachtige domein van het techniekpark Robotland in Hemelrijk. Voor de editie van 2021 werd een nieuw parcours uitgetekend.

Deze sportieve namiddag is live te volgen op VTM. Vorig jaar kwam Mathieu van der Poel er solo over de finish , bij de dames won Marianne Vos. Wie dit jaar aan de start verschijnt, wordt pas enkele dagen voor de wedstrijd bekendgemaakt. Wouter Van Aert is alvast zeker van de partij.

(ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio