© jaa

Politie controleert extra op Dag voor Mensen met Beperking: tien boetes

Schoten/Brasschaat/Kapellen -

De lokale politie van Schoten, Brasschaat en Noord voerde op 3 december extra controles uit op parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Tien chauffeurs die onrechtmatig zo’n plaats innamen werden op de bon geslingerd en betalen stras 116 euro.

In 1992 riepen de Verenigde Naties 3 december uit tot Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Op deze dag worden we herinnerd aan het feit dat er voor iedereen plaats is in deze wereld. “Daarom hebben de teams verkeer, wijkwerking en interventie van de politiezones Schoten, Brasschaat en Noord extra controles uitgevoerd op mindervalidenparkeerplaatsen en het misbruik van mindervalidenparkeerkaarten”, aldus korpschef Jack Vissers van politie Schoten.

Doorheen de dag reageerden alle teams op meldingen van misbruik en gingen ze op pad om de mindervalidenparkeerplaatsen in hun gemeente(s) te controleren. Wie onterecht parkeert op zo’n parking, maakt het moeilijk voor een persoon met een beperking. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan een reguliere parkeerplaats zodat in- en uitstappen wordt vergemakkelijkt. Bovendien liggen deze plaatsen vaak dichter bij het centrum of de bestemming.

Politie en lokaal bestuur Schoten lanceerden in de zomer vna 2020 ook al een campagne om eer respect te vragen voor plaatsen voor mensen met ene beperking.

Politie en lokaal bestuur Schoten lanceerden in de zomer vna 2020 ook al een campagne om eer respect te vragen voor plaatsen voor mensen met ene beperking. © jaa

In Schoten controleerden de inspecteurs 159 mindervalidenparkeerplaatsen. Zij stelden vier inbreuken vast. Lokale politie Brasschaat nam 31 mindervalidenparkeerplaatsen onder de loep op verschillende locaties in het centrum en stelde één inbreuk vast. Lokale politie Noord controleerde 85 mindervalidenplaatsen en noteerde vijf inbreuken.

“Het onterecht parkeren op een mindervalidenparkeerplaats is een aandachtspunt voor alle zones doorheen het ganse jaar. In de politiezones Brasschaat, Schoten en Noord wordt deze inbreuk bestraft met een gemeentelijke administratieve sanctie van 116 euro”, brengt Jack Vissers in herinnering. (jaa )

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio