© rr

Drie arrestaties bij rellen tijdens stadsderby, doelman Vanhamel veroordeelt gedrag van eigen fans

De stadsderby Beerschot - Antwerp, door Antwerp met 0-1 gewonnen, werd ontsierd door opstootjes. Er werden drie personen gearresteerd, waaronder de Beerschotfan die een vuurwerkpijl in het bezoekersvak gooide. Mike Vanhamel, de doelman van Beerschot, veroordeelt het gedrag van de eigen fans: “Er had iemand zwaargewond kunnen zijn, dit mogen we nooit aanvaarden.”

red

LEES OOK. Beerschotfan die vuurpijl in bezoekersvak gooide: eerder al veroordeeld voor mishandeling van Antwerp-fan

Meteen na affluiten liepen gefrustreerde fans van Beerschot het veld op. De politie kwam massaal het veld op. Er werden links en rechts wat klappen uitgedeeld vooraleer de orde hersteld werd en de rust terugkeerde.

De politie was massaal aanwezig in het stadion. “Het is niet de eerste recente derby, dus we wisten wat we konden verwachten en waren zoals altijd voorbereid”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

“In totaal zitten we aan drie arrestaties, waaronder de man die de vuurpijl gooide. Rond het stadion is alles voorlopig grotendeels rustig. We blijven uiteraard in de buurt alles opvolgen.”

Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd al een eerste keer ontsierd toen een Beerschotfan een vuurpijl in het bezoekersvak gooide.

Mike Vanhamel veroordeelt gedrag

Beerschotdoelman Mike Vanhamel had na de wedstrijd een duidelijke boodschap voor de eigen fans: “Naast het veld mag er vijandigheid zijn en mogen de supporters elkaar treiteren. Daar heb ik geen probleem mee. Maar als de fysieke integriteit van andere supporters in gevaar komt, dan ga je een stap te ver. Een supporter die een vuurpijl in het vak van de bezoekers gooit, zoiets had ik nog nooit gezien. Er had iemand zwaargewond kunnen zijn. Dat mogen we nooit aanvaarden. Dit hoort niet thuis in een voetbalstadion.”

LEES OOK. Uitgerekend Nainggolan schenkt Antwerp met kanonskogel de titel van Ploeg van ’t Stad

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  rr

 

 ©  BELGA

 

 ©  rr

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL