Kaat en Philippe openen hun tweede winkel tussen de Victoriestraat en de Lebonsite. 

Kaat en Philippe openen hun tweede winkel tussen de Victoriestraat en de Lebonsite. © Wouter Adriaensen

Studio Ellis verkoopt ook meubilair in tweede winkel

Turnhout -

In de Patersstraat kon je al terecht voor bloemen en accessoires. Voortaan bieden Philippe en Kaat van Studio Ellis ook meubilair in een tweede pand op de Lebonsite.

Wouter Adriaensen

Iets meer dan een maand geleden opende gastrobar Gaston en sinds dit weekend is de Lebonsite, die ondertussen twee jaar opnieuw in Turnhoutse handen is, weer een hotspot rijker. “De merken waarvan we accessoires verkopen, bieden ook grotere stukken aan”, vertellen Philippe Boermans en Kaat Verbruggen van Studio Ellis. “Daar kregen we ook geregeld vragen over. Maar in de Patersstraat beschikken we over een beperkte oppervlakte. We vonden zelf dat er ook iets bij mocht komen, zeker voor minimalistische interieurs.”

Het koppel had eerst een kleiner pand op het oog, maar koos uiteindelijk toch voor de voormalige locatie van dierenwinkel Tom&Co. “Daarvoor zaten er pop-ups in de leegstaande winkels. We zijn met de voorbereidingen gestart in mei. De werken aan onder meer de vloer, de elektriciteit en het plafond hebben een tiental weken geduurd. Er is hier veel passage en de Lebonsite wordt momenteel heropgewaardeerd. Je vindt hier al nieuwe zaken zoals Gaston, Pique-Nique en wij. Er komt nog een bakkerij en er is nog plaats voor collega’s.”

Openen in coronatijd

Het aanbod overlapt grotendeels, maar in de Patersstraat focust Studio Ellis op bloemen en lifestyle, aan de Lebonsite op ‘outstanding furniture’. “Afgezien van bedden vind je hier alles wat je nodig hebt om je huis in te richten, van meubilair over servies tot accessoires en geschenkartikelen. Dit is de tweede keer dat we een zaak openen in volle coronaperiode. Het is niet gemakkelijk, maar we wilden niet blijven wachten. De fijne reacties tijdens het openingsweekend bevestigden dat dat de juiste keuze was.”

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio