Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Dronken twintigers stelen voor 400 euro aan spullen op de Meir

Antwerpen -

Het team winkeldiefstallen van de regio West kon zaterdag opnieuw winkeldieven vatten op de Meir. De politie betrapte twee dronken mannen op stelen in verschillende winkels. De twee twintigers werden opgesloten en na ontnuchtering verhoord over de feiten.

nelo

“Een duo sprong in het oog wegens hun verdacht gedrag aan de ingang van een winkel”, vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. “Ze waren in het bezit van een grote kartonnen tas. Uiteindelijk gingen de twee mannen afzonderlijk de winkel binnen.”

De inspecteurs konden zien hoe ze na enige tijd wachten twee jassen uit een rek namen en ze in hun kartonnen zak staken. Op hun weg naar de uitgang scheurde de zak en namen de mannen de jassen onder hun arm mee. “Aan de uitgang twijfelden ze duidelijk over hun volgende stap en besloten ze uiteindelijk de jassen terug te leggen”, zegt Migom.

Het team winkeldiefstallen bleef hen volgen en zag hen een andere winkel binnengaan. “Ze zagen hoe de twee mannen een fietstas en een paraplu stalen en daarna een andere winkel bezochten. Daar maakten ze gebruik van de fietstas om enkele kledingstukken te stelen.”

De politie kwam tussen en arresteerde de twee mannen. De spullen, met een totale waarde van zo‘n 400 euro, werden gerecupereerd en teruggegeven aan de geviseerde winkels. De twee mannen (20 en 26) werden opgesloten en na ontnuchtering verhoord over de feiten.

Winkeldief slaagt op de vlucht

Hetzelfde team had enkele uren later opnieuw prijs toen ze een man opmerkten met een gelijkaardige kartonnen tas. Hij ging een sportwinkel binnen en stak verschillende spullen in de tas.

“Toen de man opmerkte dat hij gevolgd werd door de politie versnelde hij zijn pas om de inspecteur af te schudden. Een politieman wilde overgaan tot arrestatie, maar plots liet de verdachte zijn tas vallen en verzette hij zich hevig tegen de arrestatie. Uiteindelijk kon hij met behulp van een behulpzame burger overmeesterd worden”, aldus Migom.

In zijn tas werden meerdere gestolen spullen aangetroffen ter waarde van zo‘n 300 euro. Deze konden allemaal teruggegeven worden aan de getroffen winkel. De 46-jarige verdachte werd gearresteerd en werd zondag voorgeleid.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio