Het straatbord van Smaakhoeve De Lochtenberg werd zaterdagnacht stukgeslagen. 

Het straatbord van Smaakhoeve De Lochtenberg werd zaterdagnacht stukgeslagen. © RR

Onbekenden vernielen bord Smaakhoeve De Lochtenberg na bericht over boerenprotest

Merksplas -

De medewerkers van Smaakhoeve De Lochtenberg in Merksplas kregen zondag een onaangename verrassing. Het bord naast het bedrijf was ’s nachts kapotgeslagen. Een bericht van De Lochtenberg op sociale media over het boerenprotest van afgelopen woensdag, viel niet bij iedereen in goede aarde.

Ronny van den Ackerveken

Op de Facebookpagina van Smaakhoeve De Lochtenberg verscheen vrijdag een bericht waarom ze afwezig bleef op de boerenbetoging in Geel. De uitbaters geloven niet meer dat schaalvergroting en geïndustrialiseerde landbouw de oplossingen zijn. “Het is de overproductie die de afstand tussen consument en producent onnodig groot houdt. Van het moment dat we de keten kunnen verkorten en we opnieuw ons eten meer lokaal halen, dan kan een keerpunt worden bereikt”, staat in het bericht. “Het geeft de landbouw weer een menselijk gelaat en boeren de mogelijkheden om het opnieuw eerlijk te doen. Met respect voor mens, dier en maatschappij.”

Het bericht maakte veel reacties los bij andere boeren en De Lochtenberg ontving zelfs bedreigingen. Zaterdagnacht werd het bord op het kruispunt van de Slagmolenstraat en Lochtenberg stukgemaakt. “Ik besef dat onze boodschap wat tegen de stroom van de gangbare landbouw in gaat, maar de vernielingen gaan toch wat ver”, zegt Gert Laurijssen van De Lochtenberg. “Voor alle duidelijkheid wil ik toch benadrukken dat wij niet tegen iets of iemand zijn. Dat we over een aantal dingen van mening verschillen, zou toch geen probleem mogen zijn.”

Positieve berichten

Gert laat zich door de bedreigingen en de vernieling niet uit het lood slaan. “Er komt deze week een nieuw bord aan de straatkant en De Lochtenberg blijft verder doen zoals we bezig waren. Ook met respect voor iedereen die het niet met ons eens is. We hebben te veel liefde voor onze boerderij om dit kapot te laten maken. De voorbije dagen heb ik ook heel veel positieve berichten ontvangen, zowel uit de landbouwsector als van consumenten die in ons geloven”, aldus Gert Laurijssen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio