Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Politie Antwerpen

Politie deelt boetes uit voor negeren van rood licht

Deurne -

De Antwerpse politie organiseerde zaterdag een actie tegen verkeersovertredingen en verkeersonveilig gedrag op verschillende locaties in Deurne. De politie deelde meer dan 140 boetes uit aan zowel automobilisten als zwakke weggebruikers.

nelo

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost hield zaterdag toezicht om verkeersovertredingen en verkeersonveilig gedrag tegen te gaan. Er was zowel aandacht voor gemotoriseerd verkeer als voor de ‘zwakke’ weggebruiker.

“Op het kruispunt Slachthuislaan - Schijnpoortweg werden vijftien automobilisten beboet omdat ze door het rood reden”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. Negen anderen versnelden voor het oranje licht en kregen ook een boete.”

In de Ruimtevaartlaan werden drie bestuurders beboet die een fietser inhaalden in de fietsstraat. Verder werden 96 foutparkeerders beboet.

Vier voetgangers en vier fietsers die het rood licht negeerden kregen ook een boete. “Zeventien fietsers die aan de verkeerde kant van de weg reden kregen ook een boete. De inbreuken vonden vooral plaats op de drukke en gevaarlijke Bisschoppenhoflaan en Schijnpoortweg”, aldus Migom.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio