David en Kris van D-technix bij hun luchtzuiveringstoestel  in de VIP-ruimte

David en Kris van D-technix bij hun luchtzuiveringstoestel  in de VIP-ruimte © rr

Vipruimte Lyra-Lierse plaatst UVC-luchtzuiveringssysteem tijdens topper

Berlaar -

Zaterdag speelde Lyra-Lierse de topper in tweede amateurklasse B tegen Hoogstraten, die het won met 1-0. Van deze gelegenheid maakte D-technix uit Berlaar gebruik om de Luxibel B Air V2 te demonstreren, een luchtzuiveringssysteem op basis van UVC-straling dat gebruikt kan worden in de strijd tegen corona.

Gino Van Looy

Matthias De Swert, horecacoördinator bij Lyra-Lierse, was blij met het voorstel van D-technix om hun luchtzuiveringsinstallatie voor één dag gratis te plaatsen in de vipruimte. “Sinds begin november stroomden de aanvragen voor de topwedstrijd tegen Hoogstraten binnen”, aldus De Swert. “Met de huidige coronamaatregelen in het achterhoofd is een groot aantal vips ontvangen geen sinecure meer. We kregen een interessant voorstel van D-technix, sinds dit jaar ook sponsor van onze club. Dankzij hun toepassing vonden we meteen een ideale oplossing om al onze gasten veilig te kunnen ontvangen.”

 

 ©  rr

Helikopter

David Van Regenmortel van D-technix hoopt dat het systeem gebruikt kan worden om horecazaken en evenementen open te houden in coronatijden. “Het systeem werd ontwikkeld door Luxibel en AED Group uit Lint, wij voeren het in en plaatsen het. Dankzij deze toepassing wordt de uitgeademde lucht naar boven weggezogen door het aerodynamische systeem van cilinders. Vergelijk het gerust met het mechanisme van een helikopter. Vervolgens worden micro-organismen zoals bacteriën en virussen geneutraliseerd door de uvc-straling en wordt de zuivere lucht opnieuw in de ruimte geblazen. Het systeem is goedgekeurd door FOD Volksgezondheid. Momenteel zijn er al wel verplichtingen inzake luchtzuiverheid in de horeca, maar wij zouden graag zien dat er een label komt zodat zaken of evenementen kunnen doorgaan als ze een luchtzuiveringstoestel zoals het onze gebruiken. Vandaag was er veel interesse van enkele bedrijven. De kleine toestellen zijn geschikt voor gewone horecazaken, en we hebben ook kanonnen die gebruikt kunnen worden op grote evenementen. Het gebruik van ons toestel op Lyra-Lierse was een primeur in het Belgisch voetbal, ik hoop dat het niet bij deze ene keer blijft.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio