Frank Vlayen van Brughuis Brouwers in de microbrouwerij achter het café. ©  Dirk Vertommen

Brughuis Brouwers zetten al hun vierde nieuwe bier op de tap

Muizen, Mechelen -

De Brughuis Brouwers van de bekende bruine kroeg in Muizen (Mechelen) hebben zopas de Brughuis Barrel Aged op de tap gezet. In anderhalf jaar tijd is het al het vierde nieuwe speciaalbier dat de vrienden brouwen. Ook nieuw, vanaf volgende week kan je een degustatieplank bestellen.

Sven Van Haezendonck

In de zomer van vorig jaar kwamen de bierliefhebbers met hun eerste bier naar buiten: een Brughuis Tripel. Dat blonde bier kan je ondertussen bij drankenhandel Quali Drinks kopen voor thuis en het is een vaste waarde op de tap in het café. “Onze tripel is altijd te verkrijgen. Daarnaast vullen wij het aanbod geregeld aan met andere seizoensbieren”, zegt Frank Vlayen, een van de Brughuis Brouwers.

Samen met zijn Piet De Smet, een van de andere brouwers, en hun overleden vriend Rob De Koninck heeft hij het café in 2019 gekocht. Zo wilden ze de ziel van hun favoriete stamkroeg bewaren, maar ze voegden er dus ook een smakelijk extraatje aan toe: hun eigen microbrouwerij, de eerste in Mechelen.

Brughuis Barrel Aged is een kastanjebruin biertje. ©  Dirk Vertommen

Afgelopen zomer was er nog Brughuis Saison. De Maerschalk Dark Ale, een artisanaal donker bier dat de hobbybrouwers noemden naar een roemruchte Muizense figuur, kan je sinds kort opnieuw bestellen voor 4,20 euro. Maar de nieuwste telg op het vat is een Barrel Aged, een kastanjebruin bier van 9%. Het is gedurende vier maanden gerijpt op eikenhouten whiskyvaten.

Degustatieplank

“Het resultaat is een karaktervol artisanaal bier met aroma’s van whisky, citrus, vanille, zoute drop en karamel. Het heeft een frisse afdronk. Net als de Barrel Aged is het een ideaal biertje om de herfst en de koude wintermaanden op een aangename manier door te komen”, vertelt Vlayen. Het nieuwe bier kost 4,60 euro.

Voor de echte levensgenieters is er vanaf volgende week ook een degustatie mogelijk. Voor twaalf euro kan je in café Brughuis dan een houten bierplank bestellen met drie degustatieglazen en een bijpassende portie kaas. Café Brughuis in de Muizenhoekstraat is van woensdag tot en met zaterdag telkens open vanaf 10u, op zondag vanaf 11u.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio