Verdwijnt de sneldienst 641? 

Verdwijnt de sneldienst 641? © MARC HERREMANS

Jeugdraad protesteert tegen mogelijke annulatie van sneldienst 641 tussen Wuustwezel en Antwerpen

Wuustwezel -

Vervoerregio Antwerpen en De Lijn hebben plannen om de busritten naar landelijke gebieden te verminderen. De Wuustwezelse jeugdraad protesteert hiertegen en wordt daarbij gesteund door het gemeentebestuur.

“Als Jeugdraad Wuustwezel hebben we vernomen dat de Vervoerregio Antwerpen en De Lijn de middelen voor het openbaar vervoer in deze regio gaan herverdelen”, meldt een petitie van de jeugdraad op Facebook. “Dit ten voordele van de grootstedelijke omgeving en ten nadele van landelijke gebieden zoals Wuustwezel. Concreet zou dit bijvoorbeeld betekenen dat de sneldienst 641 naar Antwerpen zou verdwijnen.”

De jeugdraad vindt dat onaanvaardbaar. “Op deze manier is het openbaar vervoer geen optie meer voor jongeren die dagelijks naar Antwerpen pendelen voor hun studies of hun werk. Het argument is dat lijn 436 naar het station in Brecht zou worden versterkt, zodat we daar de trein kunnen nemen. Maar die optie is een stuk omslachtiger en duurder. Daarnaast is het geen goede oplossing voor de vele jongeren die in Gooreind wonen. In de plaats van het openbaar vervoer af te bouwen, vragen we om te werken aan een grotere betrouwbaarheid om zo meer mensen te overtuigen om gebruik te maken van de buslijnen.”

Schepen van Mobiliteit Rit Luyckx (CD&V) steunt de actie van de jeugdraad. Ze nam al contact op met De Lijn en vroeg om overleg vooraleer deze beslissing zou worden genomen. “Voor de mensen van Gooreind is het écht geen optie om eerst naar het station van Brecht te rijden. Voor heel wat jongeren zou de dagelijkse rit naar school en terug veel meer tijd in beslag nemen.” De Lijn heeft haar beloofd om hierover rond de tafel te zitten. (vw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio