©  REUTERS

Nieuwsanker Chris Cuomo “met onmiddellijke ingang” ontslagen bij CNN

CNN heeft zaterdag laten weten dat Chris Cuomo niet langer voor de zender zal werken en hun samenwerking “met onmiddellijke ingang” beëindigd is.

De aankondiging komt er nadat een extern advocatenkantoor werd ingehuurd om informatie te bekijken over hoe Cuomo zijn broer, de voormalige gouverneur van New York Andrew Cuomo, geholpen had toen die laatste beschuldigd werd van seksuele intimidatie.

In een verklaring liet CNN weten dat “Chris Cuomo eerder deze week al werd geschorst in afwachting van de verdere evaluatie van nieuwe informatie.” De zender liet weten een advocatenkantoor hiervoor onder de arm te hebben genomen en dat uiteindelijk beslist werd de samenwerking te beëindigen. “Tijdens het proces van die beoordeling is aanvullende informatie aan het licht gekomen”, klinkt het nog bij CNN.

LEES OOK. CNN schorst goudhaantje Chris Cuomo vanwege rol in seksschandaal ex-gouverneur New York Andrew Cuomo

De betrokkenheid van Cuomo werd al een tijd geleden gemeld maar pas maandag kwamen deze zaken in het licht toen een document hierover werd vrijgegeven door de procureur van New York Letitia James. Uit die documenten bleek namelijk dat Chris Cuomo zowel voor zijn broer werkte als voor de zender. 

(Laurence Torck)