Een lege binnenspeeltuin. 

Een lege binnenspeeltuin. ©  Ruben De Keyzer

DISCUSSIE. Hoe ga jij in de verlengde kerstvakantie voor opvang en verstrooiing zorgen voor de kinderen?

De kerstvakantie voor kinderen in de kleuter- en lagere school zal dit jaar uitzonderlijk geen twee, maar drie weken tellen. Sommige jonge leerlingen zullen daar misschien niet rouwig om zijn, maar minstens evenveel ouders zitten nu al met de handen in het haar. Hoe moet dat praktisch allemaal gebolwerkt worden en hoe gaan we onze koters drie weken lang bezig houden?

Door de kerstvakantie een week vroeger te laten ingaan in het kleuter- en lager onderwijs hoopt het Overlegcomité een extra rem te kunnen zetten op de verspreiding van het coronavirus.

Dat zorgt in eerste instantie al voor heel wat praktische problemen bij ouders die niet zo maar opvang voor hun kinderen uit de hoge hoed kunnen toveren. Om hen tegemoet te komen zullen ouders in de week van 20 december een aanvraag kunnen indienen voor tijdelijke werkloosheid.

LEES OOK. Tijdelijke werkloosheid door corona mogelijk voor ouders in week van 20 december

Daarnaast worstelen veel ouders met de vraag hoe ze hun kinderen gedurende die verlengde kerstvakantie moeten amuseren. De opties zijn namelijk beperkt: kerstmarkten, sinterklaasshows en andere indoor evenementen, binnenspeeltuinen,... door al die ontspanningsmogelijkheden mag intussen een kruis worden getrokken.

LEES OOK. Deze verstrengingen gaan vandaag in: mondmaskerplicht voor kinderen en verbod op indoor evenementen

Hoe kijkt jouw gezin deze periode tegemoet? Is er al een oplossing voor het mogelijke opvangprobleem en aan welke activiteiten denken jullie om voor de nodige verstrooiing te zorgen voor de kinderen?

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio