©  ISOPIX

Max Verstappen baalt na cruciale fout in laatste bocht: “Weet niet wat er gebeurde, maar dit is enorm teleurstellend”

Max Verstappen baalde als een stekker na de kwalificatie in Jeddah. De WK-leider leek op weg naar pole position, maar raakte de muur in de laatste bocht en kwalificeerde zich uiteindelijk als derde.

De Telegraaf

LEES OOK. Spektakel in Saudi-Arabië: Max Verstappen verspeelt poleposition aan Lewis Hamilton na stuurfout in laatste bocht

“Dat is natuurlijk een teleurstelling”, aldus Verstappen. “Over het algemeen was het een goede kwalificatie. De snelheid zat erin, dat lieten we wel zien in de laatste ronde. Ik weet niet wat er gebeurde in de laatste bocht. Ik verremde me, probeerde de auto op de baan te houden, maar verloor de achterkant.”

Verstappen kon zo kort na de kwalificatie nog niet zeggen of zijn versnellingsbak beschadigd is. Bij een wissel van dat onderdeel zal hij vijf plaatsen achteruit moeten op de grid. Pole position ging naar Lewis Hamilton, voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

“We hadden het moeilijk, Red Bull is ongelooflijk snel hier”,stelt Hamilton. “Dat we hier alsnog staan, is heel mooi. De samenwerking met Valtteri is ook geweldig. Hij is de beste teamgenoot die ik ooit heb gehad. Morgen wordt het een close gevecht.”

 

 ©  ISOPIX

Vastgoed

Jobs in de regio