© Patrick De Roo

Bosuil kleurt rood bij laatste training voor derby: “Spelers aanmoedigen voor belangrijkste match van het jaar”

Antwerpen -

Honderden Antwerpsupporters verzamelden zich zaterdagavond aan het Bosuilstation om de laatste training voor dé derby van zondagmiddag te kunnen bijwonen. Met rood vuurwerk en bommetjes werden de spelers op het trainingsveld ontvangen. Strijdliederen als “We love you Antwerp” en “we hate Beerschot“ weergalmen langs de zijlijn.

nelo

LEES OOK. DERBY. Vurige sfeer op de laatste trainingen van Beerschot en Antwerp

“We hate Beerschot. We hate Beerschot. We are Beerschot haters.” Met honderden stonden ze zaterdagavond langs de zijlijn hun ploeg Royal Antwerp FC aan te moedigen bij de laatste training voor de Antwerpse derby. De lucht kleurde rood door het afgestoken Bengaals vuur. De actie volgde op een oproep van facebookgroep Antwerp Diamond om rond 16.45u te verzamelen aan supporterscafé Great Old. Van daaruit vertrokken de fans in een grote sfeervolle optocht naar het veld naast het stadion.

“We love you Antwerp, hands up.” De 17-jarige Milan is één van hen. Hij heeft zijn liefde voor Antwerp met de paplepel meegekregen. “Wij zijn hier vanavond om de ploeg te laten zien hoe belangrijk deze match is. Er is maar één ploeg van ’t stad en dat is den Antwerp.”

LEES OOK. Oude clubiconen Guido Mallants en Bob Geens over Antwerpse derby: “Rivaliteit? Niet onder de spelers”

 

 ©  Patrick De Roo

LEES OOK. DE BLIK VAN BISTIAUX. “Voor een oude inboorling zoals ik blijft de derby de ultieme stammentwist”

5-3 derby

“De eerste derby die ik gezien heb was de 5-3 in 2002. Toen kwamen we 0-3 achter en uiteindelijk hebben we toch gewonnen met 5-3”, vertelt Nick (37), al twintig jaar trouwe supporter. “Ik denk wel dat Antwerp zondag gaat winnen, maar het zal spannend worden. Antwerp heeft heel veel nieuwe spelers en die kennen het derbygevoel nog niet. Er is nog niets bekend van welke spelers zullen spelen, maar ik hoop Faris Haroun terug op het veld te zien.”

 

 © Patrick De Roo

De 27-jarige in het rood geklede Joyce kijkt samen met enkele vrienden vol enthousiasme toe naar de training. Ze is een van de weinigen die de wedstrijd morgen vanuit het stadion zal volgen. Slechts zeshonderd tickets werden verkocht aan supporters van Antwerp.

“Ik heb gelukkig tickets kunnen krijgen via mijn supportersclub ASC Metropool”, vertelt Joyce. “Morgen vindt er een uitzonderlijke procedure plaats. In plaats van af te spreken aan ons clublokaal, moeten alle supporters eerst naar het Bosuilstadion komen voor de tickets en covid controle. Nadien worden we in colonne onder begeleiding van de politie naar het Kiel gebracht. Het is één van de meest beladen matchen.”

“Het zal een gespannen sfeer zijn in het stadion, maar ik verwacht geen grote problemen. Pronostieken maak ik nooit, puur uit bijgeloof. Het is een match die alle kanten uit kan gaan. Ze zullen op het veld moeten uitvechten wie de ploeg van‘t stad wordt”, zegt Joyce.

LEES OOK. Onze reporters, de ene voor ‘den’ Antwerp, de andere Beerschotfan, wagen zich in het hol van de leeuw

 © ATV

Vastgoed

Jobs in de regio