©  AFP

Alexis Saelemaekers helpt AC Milan met eerste doelpunt van het seizoen aan leidersplaats in Serie A

AC Milan heeft (voorlopig) de koppositie overgenomen in de Italiaanse Serie A. Zaterdagmiddag waren de Milanezen te sterk voor hekkensluiter Salernitana (2-0). Rode Duivel Alexis Saelemaekers nam het tweede doelpunt voor zijn rekening.

Thomas Cami

Het was het eerste doelpunt van het seizoen voor de 22-jarige Belg. Met een fraaie plaatsbal diende hij Salernitana na 18 minuten al de doodsteek toe door de beslissende 2-0 te scoren, eerder scoorde Kessié al het openingsdoelpunt. Saelemaekers droeg zijn goal op aan ploegmaat Simon Kjaer, die door een zware blessure niet meer in actie zal komen dit seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dankzij de overwinning staat AC Milan voorlopig alleen aan de leiding. Het telt nu 2 punten meer dan het Napoli van Dries Mertens, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen Atalanta. Stadsgenoot Inter volgt op vier punten, al nemen zij het zaterdag nog op tegen AS Roma.

 

 ©  AP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio