Crocheteren is een bijzondere mooie hobby. De kerststallen en bijhorende beeldjes zijn het werk van Christine Claus. Rechts, Maria Verbist en haar zus Wiske. 

Crocheteren is een bijzondere mooie hobby. De kerststallen en bijhorende beeldjes zijn het werk van Christine Claus. Rechts, Maria Verbist en haar zus Wiske. © Marc Wouters

Wezen in Makeni kunnen verder studeren dankzij Vlijtige Liesjes

EKEREN -

Met veel enthousiasme hebben de Vlijtige Liesjes het voorbije jaar zich weer nuttige gemaakt voor projecten rond het ontwikkelingscentrum Makeni in Zambië. Met de opbrengst van de verkoop tijdens de jaarlijkse expositie willen de dames dit jaar vijf jongens in het weeshuis steunen die verder willen studeren.

Een werk van Wiske, de zus van Maria Verbist.

Een werk van Wiske, de zus van Maria Verbist. © Marc Wouters

Een zestal dames komen elke vrijdag samen om te breien, haken en het maken van kussen, poppenkleding en allerhande kunstwerkjes. “Wij amuseren ons en helpen intussen de lopende projecten in de wijk Makeni in Lusaka in Zambië”, zegt Maria Verbist. Maria is de drijvende kracht achter de Vlijtige Liesjes. Zij heeft intussen de fakkel doorgegeven aan haar zus Wiske en Emmy De Schepper. Sinds corona werken de dames vooral thuis, maar het liefst beoefenen ze hun hobby samen in de Mariakapel in het Groot Hagelkruis in Ekeren.

De dames houden de werkjes niet voor zichzelf. Elk jaar houden ze in de Mariakapel een tentoonstelling met verkoop. Ook nu weer is het een succes geworden. De opbrengst gaat naar het weeshuis in Makeni. “Dit jaar doen we een extra financiële inspanning”, zegt Maria. ”Vijf jongens in het weeshuis die 18 jaar zijn geworden, willen verder studeren. Alleen om te starten moet 6.000 euro worden neergeteld. We laten de jongens niet in de steek”, zegt Maria. De Vlijtige Liesjes wisten door sponsoring, onder meer vanuit Amerika, al 5.000 euro bij elkaar te krijgen. (mawo )

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio