Wout Gastmans alias MiSólDo met zijn accordeon. 

Wout Gastmans alias MiSólDo met zijn accordeon. © Tommy Maes

Jong accordeontalent MiSólDo maakt lied en videoclip voor Make A Wish

Balen -

De 13-jarige accordeonist Wout Gastmans uit Balen mocht dankzij Make A Wish een videoclip opnemen. Als dank schreef hij voor die clip een eigen lied over de organisatie. “Het opnemen van de clip was een leuke ervaring”, zegt hij.

Wout Gastmans (13) speelt al accordeon sinds hij nog heel jong was. Zo speelt hij onder meer in een groot accordeonorkest en nam hij in het verleden al deel aan talentenshows. En onder de artiestennaam MiSólDo speelt hij waar het mogelijk is ook concerten. In maart 2019 vernam hij met zijn familie dat hij leukemie had. Ondertussen is Wout genezen, al moet hij nog revalideren.

Toen hij nog ziek was, kwam hij in contact met Make A Wish, een organisatie die wensen vervult van kinderen die zwaar ziek zijn of herstellen van een zware ziekte. Zo droomde Wout ervan om een eigen muziekvideo op te nemen.

André Rieu

“Eigenlijk was mijn eerste droomwens samen optreden met André Rieu, maar dat was spijtig genoeg niet haalbaar”, lacht Wout. “Een eigen videoclip opnemen, was ook iets waar ik al heel lang van droomde. ik ben heel tevreden over het resultaat. Voor de clip heb ik een lied geschreven over Make A Wish, om de organisatie te bedanken.”

Eerst nam Wout het liedje op, waarop hij niet alleen accordeon speelt, maar ook zingt. Ook zijn papa en zijn zus zingen mee. “Het liedje werd opgenomen in de studio waar de liedjes van de Ketnetreeks #Like Me ook worden opgenomen. Dat was wel heel speciaal, want mijn zus en ik zijn daar best wel fan van”, zegt Wout. “Toen het liedje klaar was, hebben we de videoclip met green screen opgenomen. Dat was een leuke ervaring.

Ment TV en RTV

Ook enkele familieleden figureren in de clip. “De eerste keer dat ik de clip heb gezien, was tijdens een interview op Ment TV”, verklapt de jonge accordeonist. “Ik ben heel trots op het eindresultaat, ook al is het liedje in de clip ingekort. Ondertussen is de videoclip ook al op RTV vertoond. We hopen het lied uit te brengen, maar weten nog niet hoe we dat best doen.”

Ondertussen blijft Wout verder muziek maken, wat hij combineert met school en het revalideren. “Ik speel dolgraag accordeon en wil later ook professioneel muzikant worden. Hopelijk kan ik in de toekomst nog meer videoclips opnemen”, vertelt hij. (Tommy Maes )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio