Sinterklaas ondersteunde de ludieke protestactie van PVDA Geel tegen de hoge energieprijzen met het uitdelen van gouden munten. © RR

Sinterklaas helpt om hoge energiefactuur te betalen

Geel -

Bezoekers van de zaterdagse rommel- en versmarkt konden zaterdagochtend Sinterklaas in hoogsteigen persoon tegen het lijf lopen. Hij deelde er gouden munten uit om de mensen te helpen hun energiefactuur te betalen.

Met die ludieke actie protesteerde de Geelse partij PVDA tegen de stijgende energieprijzen, terwijl ook de armoede onder de lokale bevolking toeneemt. “Dit jaar moet elk gezin 1.000 à 1.500 euro extra moeten betalen door de stijgende energieprijzen”, zegt Greet Daems van PVDA Geel. “Een BTW-verlaging van 21% naar 6% op energie zou voor een gemiddeld gezin meteen een korting van 340 euro bedragen op de eindfactuur.”

De partij liet voorbijgangers een petitie ondertekenen met die eis tot btw-verlaging. Of de gouden munten van de Sint veel soelaas brengen? Het bleken chocolade exemplaren met een gouden wikkel te zijn, maar het sympathieke gebaar gaf toch voor even genoegdoening en extra (lichaams)energie. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio