De brand van de bestelwagen ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. 

De brand van de bestelwagen ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. ©  rr

Geparkeerde bestelwagen brandt grotendeels uit

Sint-Katelijne-Waver -

Aan een woning op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver is zaterdagnamiddag een bestelwagen grotendeels uitgebrand. Het voertuig dat op de oprit geparkeerd stond, was niet meer te redden. Er vielen geen gewonden.

De oproep voor de brandende bestelwagen liep zaterdag om iets voor 15u binnen bij de brandweer. Een ploeg van de post Mechelen kwam ter plaatse. Bij aankomst stond het voertuig in lichterlaaie. “Onze mensen kregen het vuur heel snel onder controle”, zegt Danny Theunen, kapitein bij de brandweerzone Rivierenland.

De bestelwagen was niet meer te redden. “Zowel het motorcompartiment als de bestuurderscabine zijn volledig uitgebrand”, vertelt de officier. Een mobilhome die naast het brandende voertuig geparkeerd stond, konden de eigenaars tijdig in veiligheid brengen. Door de hitte van het vuur liep de mobilhome wel wat schade op aan het koetswerk.

“Het vuur sloeg gelukkig niet over naar de woning”, zegt kapitein Theunen. Wat de brand veroorzaakte, is nog niet duidelijk. Tijdens de interventie van de brandweer was de Mechelsesteenweg gedeeltelijk afgesloten. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. svh, tdk

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio