Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Politie vat gezochte fietsendief die al maanden gevangenisstraf van acht jaar ontloopt

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft bij een gerichte actie tegen fietsdiefstallen een fietsendief kunnen vatten. De man bleek veroordeeld voor een gevangenisstraf van acht jaar, maar keerde na zijn penitentiair verlof deze zomer echter niet terug naar de gevangenis.

nelo

Het wijkteam van de Handelstraat organiseerde een actie gericht op het terugdringen van fietsdiefstallen in hun werkgebied. “Na melding van een diefstal van een fiets met gps-systeem, kon een anonieme ploeg de fiets aantreffen in een pand op het Sint-Jansplein”, vertelt Willem Migom.

De politie hield een pand een tijdje in de gaten. Toen de verdachte van de diefstal aankwam, werd hij meteen onderschept. De man bleek uitvoerig gekend te zijn bij de politie voor tal van inbreuken.

“In de zomer keerde hij niet terug naar de gevangenis na zijn penitentiair verlof. Als kers op de taart werd de man nog gezocht in verschillende andere lopende dossiers. Hij werd verhoord voor al deze feiten en kreeg een lift terug naar de gevangenis waar hij zijn straf van acht jaar verder moet uitzitten”, aldus Migom.

Verder trof het wijkteam een man aan die vrij was onder voorwaarden. Hij had 30 gram speed op zak. Ook een wildplasser werd beboet en een dame die rookte in de auto in aanwezigheid van haar dochter.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio