Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Dronken bestuurster laat spoor van ravage achter in Antwerpen

Antwerpen -

De Antwerpse politie kreeg vrijdag een oproep van een getuige die zag hoe een wagen een verkeerspaal aanreed op de Kapelsesteenweg. De 31-jarige bestuurster kon worden opgespoord, maar herinnerde zich niets meer van de aanrijding. De vrouw legde een positieve ademtest af.

nelo

Vrijdagavond verwittigde een getuige de politie omdat hij zag hoe een wagen op de Kapelsesteenweg een verkeerspaal aanreed en nadien verder reed. “De politie trof inderdaad een beschadigd verkeersbord aan”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom. “Ter hoogte van de oprit richting autostrade was nog een paal geraakt.”

Aan de hand van de info van de getuige kon de vermoedelijke bestuurster (31) achterhaald worden. De politie trof de wagen aan op het Zuid in Antwerpen. “Het voertuig was zwaar beschadigd en stond diagonaal over de straat geparkeerd. De bestuurster werd thuis aangetroffen. Ze gaf aan dat haar auto technische problemen heeft gehad, maar kon zich geen aanrijding herinneren”, vertelt Migom.

Er werd een ademtest afgenomen die positief resulteerde. Het rijbewijs van de dame werd meteen ingetrokken en ze zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Lichte vrachtwagen raakt verkeerseiland

Ook op de Kolonel Silvertopstraat, ter hoogte van de oprit van de Ring, verwittigde een getuige vrijdagavond de politie. Hij had gezien hoe een lichte vrachtwagen een verkeerseiland had geraakt en was verder gereden. “Het voertuig was 50 meter echter tot stilstand gekomen en was niet meer rijvaardig met onder meer 3 lekke banden”, aldus Migom. In het voertuig trof de politie meerdere lege blikjes bier aan.

De bestuurder (51) legde een positieve ademtest af. Hij kreeg meteen een rijverbod opgelegd. Zijn wagen werd getakeld.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio