Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Bestuurder krijgt boete van 3.200 euro voor overladen vrachtauto: “Wagen woog bijna het dubbele van toegelaten gewicht”

Antwerpen -

De verkeerspolitie heeft vrijdagochtend een overladen lichte vrachtauto tegengehouden. De vrachtauto woog bijna het dubbele van het toegelaten gewicht. De bestuurder moest ter plaatse een boete van 3.200 euro betalen.

nelo

Motards van de verkeerspolitie merkten vrijdagochtend een lichte vrachtauto met Nederlandse nummerplaten op. “Het voertuig hing duidelijk door de vering en werd aan de kant gezet voor een controle”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Het voertuig werd gewogen op de weegbrug en bleek zwaar overladen. “Het totaalgewicht bedroeg maar liefst 6.730 kilogram, terwijl het toegelaten gewicht voor het type voertuig slechts 3.500 kilogram betrof. Vooral de achteras bleek bijna dubbel overladen, 4.545 kilogram voor een maximaal toegelaten gewicht van 2.300 kilogram”, aldus Migom.

De bestuurder moest ter plaatse een boete van 3.200 euro betalen. Er waren maar liefst drie voertuigen nodig om de lading kipproducten op een correcte wijze over te laden en te vervoeren.

© Politie Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio