Kirsten en Karen tonen hun ‘Karolien’ en ‘Ethel’ 

Kirsten en Karen tonen hun ‘Karolien’ en ‘Ethel’ © Filip Spoelders

Karen Damen en zus openen webshop met eigen collectie

Boechout -

In een pop-up store op het Sint-Bavoplein van Boechout was het afgelopen weekend mogelijk om fysiek kennis te maken met Kristina Knitwear. Dit is de collectie van Karen Damen en haar zus Kirsten.

Filip Spoelders

De zussen Damen lanceerden op 13 oktober hun eigen collectie via een webshop. “Na een geslaagde start kregen we meer vragen van mensen om de kleding eens te kunnen voelen of in het echt te zien. Op die manier ontstond het idee om zaterdag en zondag een pop-up te organiseren”, vertelt Kirsten.

Bij het ontwerp van hun eerste vier modellen hielden Kirsten en Karen een belangrijke stelling voor ogen. “Wij moeten onze ontwerpen zelf mooi vinden en we moeten ze zelf graag dragen.”

Belgisch

De stap naar een eigen modelabel kwam er heel gewoon. “We vonden zo moeilijk een zwarte trui met een rolkraag dat we beslisten om er zelf één te maken. Deze trui is ondertussen de best verkochte van onze collectie. Onze ontwerpen worden in België gemaakt net als de labels voor onze truien en de dozen om de bestellingen te verzenden”, geeft Kirsten aan.

Het duurzame karakter komt terug in de materialen. “We werken enkel met zuivere en natuurlijke materialen. Onze Karolien, want alle modellen kregen een vrouwennaam, is gemaakt uit 95% gerecycleerd kasjmier. De garen komen uit Italië en Schotland.”

Over die vrouwennamen valt wel iets te vertellen. “De modellen kregen de namen van vrouwen uit onze vriendenkring die ons inspireren. Naast de Karolien hebben we de Ethel, de Stephanie en de Amy. Maar de vrouw die ons het meest inspireert is natuurlijk ons mama, Christina. Omdat onze twee voornamen met een K beginnen, kozen we voor KristinaKnitwear als merknaam.”

Kirsten volgde vroeger tijdens haar loopbaan op school gedurende twee jaar mode. Ook werkte ze een tijd in de textielsector. Maar voor Karen ging er een nieuwe wereld open. “Zonder mijn zus kon ik dit niet verwezenlijken. Zij heeft de passie en de kennis terwijl ik voor een groot bereik kan zorgen. We vullen elkaar perfect aan. Het is zeer leuk en we werken al aan een tweede collectie. Maar we zetten er geen deadline op. Als we iets mooi hebben, zullen we het lanceren”, kondigt Karen aan.

Bestellen kan ook via de webshop.

Vastgoed

Jobs in de regio