©  AP

LeBron James boos na vals positieve test: “Heel frustrerend”

LeBron James heeft vrijdagavond na de verloren derby met de LA Lakers tegen de LA Clippers zijn beklag gemaakt over de manier waarop de NBA afgelopen week omsprong met zijn vals positieve test op COVID-19. James miste door de test de 92-117 zege van zijn team dinsdag bij Sacramento.

Bron: BELGA

De gemiste partij bezorgde James een gevoel van “groot ongemak”, stelde hij. “Ik was heel erg in de war en gefrustreerd. Ik was boos omdat ik niets kon doen.”

De 36-jarige sterspeler van de Lakers legde uit dat zijn boosheid voortkwam uit het feit dat hij eerst negatief testte. Bij een tweede test volgde een positief resultaat, waarna hij meteen in quarantaine moest in plaats van opnieuw getest te worden ter bevestiging. “Na een positieve test is het meestal zo dat je nog eens getest wordt om die positieve status te bevestigen. Dat was bij mij niet het geval. Ik moest meteen in isolatie. Ik moest bovendien zelf een manier zien te vinden om terug te keren uit Sacramento, zonder veiligheidspersoneel. Mijn kinderen moesten ook in isolatie. Het was allemaal heel erg ongemakkelijk. Dat maakte me boos. De situatie is heel slecht aangepakt geweest. Dat de test nadien vals positief bleek, was een opluchting voor iedereen.”

Vastgoed

Jobs in de regio