Stadsdichter Seckou 

Stadsdichter Seckou © Victoriano Moreno

Stadsdichter Seckou gaat op zoek naar de favoriete natuurplekjes van de Antwerpenaar

Antwerpen -

Stadsdichter Seckou Ouologuem komt met een nieuw stadsdichterproject ‘Stadsgroen’. Daarmee wil Seckou verhalen van stadsbewoners verzamelen over stukjes groen in de Stad.

Als stadsdichter wil Seckou zoveel mogelijk verhalen van de stad vertellen en delen. En het liefst niet alleen, maar wel met alle Antwerpenaren. Dat geldt ook voor zijn jongste project ‘Stadsgroen’. “Ik nodig alle Antwerpenaren uit om de groene plekken die hen rust en zuurstof geven te eren en te delen. Dat kan een mooie bloem zijn die plotseling uit uw gevel schiet, of een groot bos waarin je kan verdwalen”, legt Seckou uit. 

De stadsdichter zal op zijn beurt stadsbewoners die hun favoriet stukje groen willen delen, koppelen aan een klimaatdichter. ‘Klimaatdichters’ is een beweging van woordkunstenaars die poëzie als strijdwapen gebruiken voor een klimaatvriendelijke wereld.

De stadsbewoner en klimaatdichter die aan elkaar gekoppeld worden, ontmoeten elkaar op de groene plek en keren nadien -hopelijk- geïnspireerd terug naar huis. Daarop schrijft de klimaatdichter een uniek gedicht. Het resultaat van al die samenwerkingen zal binnenkort terug te vinden zijn op een digitale verhalenkaart van Antwerpen die eind januari door Seckou wordt voorgesteld.

Klimaatdichter Max Greyson (rechts) schreef een gedicht voor bewoner Erik, die het Mastvest Park als favoriete natuurplek koos.

Klimaatdichter Max Greyson (rechts) schreef een gedicht voor bewoner Erik, die het Mastvest Park als favoriete natuurplek koos. © rr

 

 © rr

Je favoriete plekje natuur in de stad doorgeven, doe je door te mailen naar iedereenstadsdichter@rataplanvzw.be. evw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio