Mecanicien Danny Van Looy en zaakvoerder Sjef De Wilde van Bikelife Duffel. 

Mecanicien Danny Van Looy en zaakvoerder Sjef De Wilde van Bikelife Duffel. © rr

Winkel van oud-wielrenner Sjef De Wilde wordt onderdeel van Bikelife

Duffel -

Velo Vinci, de fietsspeciaalzaak van Sjef De Wilde in de Leopoldstraat in Duffel, maakt voortaan deel uit van Bikelife. Volgens de oud-profwielrenner is zijn winkel zo beter voorbereid op aankomende veranderingen in de sector.

Chris Van Rompaey

Zaakvoerder Sjef De Wilde zag de fietsbranche de afgelopen zeven jaar hard veranderen. “Vroeger bestond de markt uit stadsfietsen en sportieve fietsen. De jongste jaren zijn hier veel zijtakken bijgekomen zoals gravelbikes, high-end fietsen en e-bikes. De fietsen zelf zijn ook veranderd en werden beter in kwaliteit en toegankelijker voor een breder publiek. De komende jaren gaat er nog veel verschuiven in de markt. De samenwerking met Bikelife was echt nodig om met veel energie verder te blijven doen”, stelt De Wilde.

Kwalitatieve sportfietsen

“De invloed van de coronacrisis was positief voor de fietsbranche, maar vooral de grotere spelers profiteerden hiervan. Als kleine winkel heb je geen eindeloze stock en dus moet je een keuze maken. Wij hebben de sprong gewaagd en gekozen om onze krachten te bundelen en ons te focussen op kwalitatieve sportfietsen zoals BMC, een Zwitsers kwaliteitsmerk van onder meer racefietsen, mountainbikes en gravelbikes.

Voor de klanten verandert er wel wat. “Iedereen is nog steeds welkom, maar we stellen geen gewone fietsen of kinderfietsen meer tentoon in de winkel. Bikelife Duffel springt een level hoger. Dankzij de grotere stock spelen we sneller en beter in op de wensen van klanten. Daarnaast hebben klanten de keuze uit drie verschillende vestigingen om op onderhoud te gaan. Klanten uit regio Duffel moeten zich voortaan dus minder ver verplaatsen voor hun onderhoud.”

BikeLife heeft winkels in Duffel en in de Vlaams-Brabantse gemeenten Lot (Beersel) en Nossegem (Zaventem). Samen vormen ze naar eigen zeggen de grootste Belgische dealer van het Zwitserse merk BMC.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio