In ‘K3, een nieuw begin’ volgen de camera’s Julia onder meer tijdens de repetities in het Sportpaleis. Haar vuurdoop zal voor later zijn. 

In ‘K3, een nieuw begin’ volgen de camera’s Julia onder meer tijdens de repetities in het Sportpaleis. Haar vuurdoop zal voor later zijn. ©  VTM

Geen zeven keer Sportpaleis, wel VTM-special voor Julia van K3

Haar debuut zag ze last minute door de neus geboord: door de verstrengde coronamaatregelen schrapte Studio 100 vrijdag alle geplande Sportpaleis-concerten, en dus ook de vuurdoop van kersvers K3-lid Julia (19). Een magere troost: op VTM krijgt ze een reeks over haar eerste week bij K3.

Exact een week na haar winst in K2 zoekt K3 zien we Julia Boschman dus al terug op het scherm. Zaterdagavond trapt de driedelige docuserie K3, een nieuw begin af bij VTM. Daarin volgt een cameraploeg de Nederlandse tijdens haar eerste uren en dagen als de nieuwe collega van Hanne en Marthe. Van de voorbereidingen op de release van single Waterval – die vrijdag verscheen – over de opnames van het nieuwe K3-album tot de repetities in het Sportpaleis.

LEES OOK. Nieuw K3’tje Julia ziet eerste optredens in het water vallen: “Ik heb eventjes gehuild”

K3 zou er dit weekend in totaal zeven keer op het podium staan, tijdens de Grote Sinterklaasshow en de Studio 100 Rewind Party. Het droomdebuut zal voor later zijn, maar tijdens de generale repetitie kon Julia toch al eens van het Sportpaleis proeven. Intussen heeft ze ook al aardig wat interviews en clipopnames achter de rug. Al gaat het in de eerste aflevering van K3, een nieuw begin nog vooral over de grote finale van vorige week.

Julia blikt een week later terug op haar winst in ‘K2 zoekt K3’: “Ik besefte het niet. Het was kortsluiting in mijn hoofd.” 

Julia blikt een week later terug op haar winst in ‘K2 zoekt K3’: “Ik besefte het niet. Het was kortsluiting in mijn hoofd.” ©  VTM

Kortsluiting

“Ik kwam in de studio aan met een schorre stem en slaapgebrek”, blikt Julia terug op haar overwinning. “Ik vroeg me meteen af hoe dit kon goedkomen. Mijn lichaam liet me in de steek. Maar ik besloot om gewoon te genieten van elk moment, want het was misschien mijn laatste keer.”

Des te groter was de emotie toen Julia won. “Toen ik mijn naam hoorde, was dat natuurlijk echt het enige wat ik wilde horen. Je werkt maanden toe naar dat moment. Het kwam hard binnen, maar tegelijk besefte ik het nog niet echt. Een soort kortsluiting in mijn hoofd.”

Ook voor Hanne en Marthe was het een geladen avond. Ze kozen bewust voor Julia, niet voor de Vlaamse favoriet Amy. “Het moest doorsijpelen dat we weer compleet zijn”, zegt Hanne. “Daarom heb ik zo vaak tegen Julia geroepen dat zij de nieuwe K3 is: om het ook bij mij te laten doordringen.”

LEES OOK. Kijker hoort hint in Gerts laatste woorden in ‘K2 zoekt K3’-finale: “Sneaky Gert”

K3, een nieuw begin

VTM, zaterdag, 19.55 uur

 (dvg)

Vastgoed

Jobs in de regio