© BFM

Onbekenden gooien knalvuurwerk naar appartementsgebouw in Deurne: inkomhal en garagepoort zwaar beschadigd

Deurne -

Onbekenden hebben vrijdagavond knalvuurwerk afgestoken in de Dascottelei in Deurne. De inkomhal en garagepoort van een appartementsgebouw zijn zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden. “Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket.

nelo

Rond 23 uur werden de bewoners van de Dascottelei in Deurne opgeschrikt door een luide explosie. Ook in de straten rondom was de knal te horen. De politie en het parket kwamen ter plaatse en stelde een perimeter in.

“Het gaat om afgeschoten vuurwerk van het type Cobra”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket. “Dit veroorzaakte zware schade aan de inkomhal en de garagepoort van het gebouw. Niemand raakte gewond.”

Het labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onderzoekt de zaak verder.

(Lees verder onder de foto.)

© BFM

Cobra

“Afgestoken vuurwerk is tegenwoordig de nieuwe trend”, zegt Claessens. “De laatste tijd hebben we steeds meer dossiers van incidenten met afgestoken vuurwerk. Een mogelijke verklaring zou zijn dat het makkelijker te verkrijgen is dan bijvoorbeeld een granaat.”

Cobra is een naam voor verschillende vuurwerkproducten afkomstig uit Italië. Het type vuurwerk bevat flashkruit, wat voor een hardere knal en een krachtigere explosie zorgt, en is in België verboden. Wie het vuurwerk heeft afgestoken is voorlopig nog onduidelijk. “Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, aldus Claessens.


 

 © BFM


 

 ©  BFM


 

 ©  BFM


 

 © BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio