De politie waarschuwt voor de actie ‘Mistrap je niet’met mobiele borden langs de weg, zoals hier in de Paalstraat. 

De politie waarschuwt voor de actie ‘Mistrap je niet’met mobiele borden langs de weg, zoals hier in de Paalstraat. © jaa

71 onvoorzichtige fietsers rijden tegen de lamp

Schoten -

De lokale politie betrapte de voorbije veertien dagen al 71 fietsers op het niet (goed) naleven van de verkeersregels. Dat had in vele gevallen een fikse boete tot gevolg. De actie loopt nog door.

De politie startte 1 november met de campagne ‘Mistrap je niet‘ waarbij fietsers werden aangemoedigd om veilig en correct fietsgedrag te tonen. De eerste twee weken waren er preventieve acties, maar midden november werden echte fietscontroles uitgevoerd. Van de 1.156 fietsers die staande gehouden werden, hielden 71 zich niet aan de regels.

De campagne werd bewust nu opgestart omdat het een donkere periode is. “Daarom is het voor fietsers – en uiteraard ook andere weggebruikers - belangrijk om zich veilig in het verkeer te begeven”, klinkt het bij de politie Schoten. “Dat betekent fietsen in de juiste rijrichting, voorrang verlenen en een goede fietsverlichting.”

Meer dan de helft van de overtredingen werden begaan door volwassenen. Zij moeten een flinke boete betalen variërend van 66,84 tot 182,84 euro afhankelijk van de overtreding .Daarnaast waren er ook nog 17 overtredingen door -16-jarigen. Daar ging het vooral om fietsen in de foutieve richting. Die jongeren hebben een brief mee naar huis gekregen voor de ouders om hun kinderen bewust te maken van de gevaren. Daarnaast waren er nog zestien overtredingen bij 16- en 17-jarigen. Tegen hen werd een proces-verbaal opgesteld.

De campagne duurt nog tot 17 januari, maar ook daarna volgen er nog acties.(jaa )

Vastgoed

Jobs in de regio