De klimmolen op het nieuwe speelterrein Wild Veld. 

De klimmolen op het nieuwe speelterrein Wild Veld. © Gemeente Kontich

Toestellen in nieuw speellandschap Wild Veld Kontich zijn reflectie naar verleden

Kontich -

Het Reipelveld in deelgemeente Waarloos is omgetoverd tot het gloednieuwe speellandschap Wild Veld. Het ontwerp is gebaseerd op de geschiedenis van Kontich. Zo geven de toestellen het ‘boerendorp’, de molen en de moeraszone van het vroegere landschap in de gemeente weer.

“Het nieuwe speellandschap biedt voor elk wat wils, voor kinderen van alle leeftijden”, zegt schepen van Jeugd Willem Wevers (N-VA). “Grenzend aan natuurgebied Oude Spoorwegberm is het bovendien een ideale tussenstop tijdens een wandeling met de kleintjes.”

“Kinderen die graag wat avontuur zoeken, kunnen naar boven klauteren in de molen of schommelen in de schommelmand. In de moeraszone kunnen ze zich uitleven op het klimparcours met verschillende (natuurlijke) klimobjecten en een wilgentunnel. Het ‘boerendorp’ met het dorpshuisje, de schommelkip en de speelheuvel met glijbaan, vormen een rustige plek waar de allerkleinsten veilig kunnen spelen tussen het groen. De toestellen zijn uitgevoerd in Robinia hout, de meest duurzame Europese houtsoort”, verduidelijkt Wevers.

Het ‘boerendorp’ met de speelheuvel met glijbaan, de schommelkip en het dorpshuisje.

Het ‘boerendorp’ met de speelheuvel met glijbaan, de schommelkip en het dorpshuisje. © Gemeente Kontich

Voorts bevindt zich op het terrein nog een multifunctionele sportzone waar jong en oud kunnen voetballen, basketballen en tafeltennissen. Op de paadjes zijn speelse elementen toegevoegd zoals gekleurde markeringen en een tankpaal die kinderen kunnen gebruiken tijdens een rondje rennen, fietsen of rolschaatsen.

Tegen de lente moet het speelterrein er mooi groen uitzien en wordt het nog bezaaid met wilde bloemen. bar

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio