Zo ging het er bij één van de vorige Wospo-Sint-shows aan toe. 

Zo ging het er bij één van de vorige Wospo-Sint-shows aan toe. © JAA

Corona strooit geen roet in het eten Sinterklaasfeest: 260 kinderen genieten van show

Wommelgem -

Het Sinterklaasfeest in het nieuwe vrijetijdscentrum ’t Brieleke gaat nu zondag toch door. Organisator Wospo dokterde met burgemeester Frank Gys (N-VA) een coronaveilig scenario uit, tot vreugde van 260 kinderen.

“In deze tijden waarin de coronamaatregelen meer roet in het eten strooien dan we zouden willen, is het niet evident om evenementen te organiseren”, aldus Frank Gys. Voor de 260 kinderen die zich hadden ingeschreven voor het traditionele Sinterklaasfeest in ’t Brieleke, zag het er dan ook niet goed uit. Maar na kennisneming van de jongste coronamaatregelen, uitgevaardigd door het Overlegcomité vrijdag, gaat het licht voor de komst van de goedheiligman nu toch op groen in Wommelgem. Dit in tegenstelling tot in veel andere gemeenten waar Sinterklaas dit jaar niet mocht optreden.


 

 © RR

“Om het evenement veilig te laten doorgaan vraag ik wel enkele inspanningen van de ouders”, aldus de burgemeester. “We verdelen de show over twee en dus wat kleinere groepen. Per reservering mag één volwassene of ouder de show mee volgen, ook weer om het aantal personen te beperken. Op deze manier zorgen we er ook voor dat we zoveel mogelijk kinderen kunnen laten genieten van de Sint-show.”

Zoals steeds bij evenementen die nu georganiseerd worden, moeten de ouders een Covid Safe Ticket aan de ingang tonen (verplicht vanaf 12 jaar en 2 maand). “Iedereen ouder dan zes jaar draagt binnen ook een mondmasker, zelfs op de tribune in de theaterzaal”, preciseert Frank Gys. ‘Er zijn lockers beschikbaar om jassen en/of tassen in weg te leggen. Aan de inkom van de theaterzaal zullen de tickets van de kinderen gescand worden, er mag één volwassene per reservering mee in de theaterzaal.” ( jaa)

Vastgoed

Jobs in de regio