©  BELGA

Emma Plasschaert neemt de leiding over op het WK zeilen laser radial

Emma Plasschaert heeft vrijdag op de tweede dag van het WK zeilen in de ILCA 6 (laser radial-klasse) in het Omaanse Mussanah de leidersplaats overgenomen. Eline Verstraelen schoof op van de 56e naar de 41e plaats.

Bron: BELGA

Plasschaert eindigde op de derde plaats in de eerste regatta van de dag alvorens de tweede regatta te winnen. Donderdag na de openingsdag stond ze pas op de vijftiende plaats. Met een totaal van 16 punten, het slechtste resultaat valt telkens weg, telt de West-Vlaamse één punt minder dan de Duitse Julia Büsselberg. De Poolse Agata Barwinska volgt op twee punten.

De achttienjarige Verstraelen werd knap vierde in de eerste regatta en moest vervolgens een valse start incasseren in de tweede regatta. Met 103 punten staat ze op de 41e plaats.

De Deense olympische kampioene Anne-Marie Rindom komt voorlopig niet verder dan de 11e plaats met 31 punten. Titelverdedigster Marit Bouwmeester is er dit jaar niet bij in Oman. 

 

 ©  BELGA

De 28-jarige Plasschaert is de nummer twee van de wereld. In 2018 werd ze wereldkampioene en afgelopen zomer greep ze met een vierde plaats na een erg spannende medalrace nipt naast de medailles op de Spelen van Tokio. Vorig jaar werd Plasschaert negende op het WK.

Dagelijks staan er twee races op het programma tot het einde van het WK, er wordt overigens geen medaillerace gevaren. Het toernooi eindigt maandag 6 december. Het WK stond aanvankelijk deze zomer in het Amerikaanse Houston geprogrammeerd maar werd geannuleerd.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio