Paul Gheysens. 

Paul Gheysens. ©  carlo coppejans

Collectief 86 uit kritiek op Antwerp-voorzitter Paul Gheysens: “Een match als een ander? Really?”

In een interview met Gazet van Antwerpen eerder deze week blikte Antwerp-voorzitter Paul Gheysens vooruit op dé derby tegen Beerschot. “Die derby? Voor mij is dat een match als een andere. Ik weet niet waarom de pers dat probeert op te kloppen. Ik vind dat jammer, want te veel animo is nooit goed”, sprak hij. En dat schoot in het verkeerde keelgat bij een deel van de harde kern.

yala

LEES OOK. Paul Gheysens toont zich ondanks Europese uitschakeling optimistisch: “Stilaan het gevoel dat alles op z’n plaats valt”

Collectief 86 kwam via Facebook met een uitgebreide reactie op de uitspraken van Paul Gheysens. “Zoals zowat iedereen met een roodwit hart vielen we zowat van onze stoel na de uitspraak van de voorzitter als zou de derby tegen Beerschot ‘een match zijn als een ander’. Iets waar best niet teveel animo rond wordt gemaakt. Excuseer? We praten hier over de strafste, zwaarst beladen en meest authentieke derby van ons land”, klinkt het.

“Deze uitspraak van onze eigen voorzitter maakt ons enigszins bezorgd. Ze getuigt van een gebrek aan inleving in het Antwerp-gevoel; in ons ‘stadsgevoel’ zeg maar. Je kan de impact van de derby nooit onderschatten. Want als je dat wel doet, hoe kan je dan voeling hebben met het Antwerp-DNA waar men in officiële communiqués zo graag de mond van vol heeft?”

Op de laatste training voor de derby zal Collectief 86 alleszins aanwezig zijn, en ook de voorzitter is uitgenodigd.

“Nu zondag staat de Antwerpse derby in het vet aangestipt in de agenda’s. We roepen iedereen op om zaterdagavond aanwezig te zijn op de laatste training om onze jongens het klaar te stomen voor de nakende strijd. We willen oorlog zien tussen de lijnen; de vaandelvlucht van 1900 wordt niet vergeten. De eer van de Great Old staat eens te meer op het spel! De exacte locatie van de training wordt nog medegedeeld. Misschien kan onze voorzitter ook langskomen? Dit wordt immers geen training als een ander… Be there!”

Lees hier de volledige reactie van Collectief 86:

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio