Wendy en Stijn in het nieuwe pand van Peloton de Paris, waar nu nog verbouwingswerken plaatsvinden. 

Wendy en Stijn in het nieuwe pand van Peloton de Paris, waar nu nog verbouwingswerken plaatsvinden. © Dirk Vertommen

Peloton de Paris verhuist van Hoogstraat naar Bruul: “Meer ruimte voor evenementen en beleving”

Mechelen -

Peloton de Paris verhuist na acht jaar in de Hoogstraat naar een pand op de Bruul. In afwachting van de verbouwingswerken op de nieuwe locatie, opent het wielermerk wel eerst nog een pop-up in de Geitestraat. In het huidige pand opent dan weer Secteur Pavé, waar je terecht zal blijven kunnen voor fietsherstellingen.

Stijn Van de Sande

Toenmalige zaakvoerders Wendy Janssens en Vincent van Parys startten in 2013 met Peloton de Paris in de Hoogstraat. Het was een combinatie van een fietsenwinkel en een horecazaak. De afgelopen jaren groeide het merk fors, onder meer omdat Peloton de Paris zich ook ging toeleggen op het ontwerpen van wielerkledij. “Alles barstte stilaan uit zijn voegen. We moesten op zoek naar een nieuwe locatie”, zegt Wendy.

Die nieuwe plek werd gevonden in de Bruul 106. In de voormalige winkel van Prémaman opent het vernieuwde Peloton de Paris in de loop van komend voorjaar de deuren. “Het is een fantastisch pand”, zeggen Wendy en haar vennoot Stijn De Groef. “Het is ongeveer dubbel zo groot als het pand in de Hoogstraat en heeft ook een leuke binnentuin. Verder is er een kantoorruimte, zodat we dicht bij de klanten kunnen blijven werken.”

Momenteel wordt het gebouw wel nog volop verbouwd. “Het heeft enkele jaren leeggestaan en er is heel wat werk”, klinkt het. “We hopen in de loop van het voorjaar van 2022 te kunnen openen. We mikken op april, maar pinnen ons nog niet vast op een datum. In de tussentijd openen we wel al een pop-up in de Geitestraat. We laten onze steeds groeiende Peloton de Paris-community dus zeker niet in de kou staan.”

Secteur Pavé

Zowel de horecazaak als de winkel voor fietskledij verhuizen naar de Bruul, maar voor fietsherstellingen zal je er niet meer kunnen langsgaan. “Vincent en ik gaan nu ieder onze eigen weg”, zegt Wendy. “Hij start in het huidige pand van Peloton de Paris een nieuwe zaak: Secteur Pavé. Daar zet hij de fietsherstellingen verder. Iedereen die de afgelopen jaren bij ons een fiets kocht, kan er dus nog steeds terecht met vragen of voor een onderhoud.”

Op deze nieuwe manier van werken hopen Wendy en Stijn het wielermerk verder te laten groeien. “We hebben de laatste jaren iets moois opgebouwd in de wielerwereld”, zeggen ze. “De komende jaren willen we de community nog verder laten groeien en nog meer inzetten op evenementen en leuke fietstochten. We zijn ervan overtuigd dat we vanop onze nieuwe locatie een nog betere beleving kunnen aanbieden.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio