©  mgk

Pro League grijpt in op vraag van Overlegcomité: “Geen drank of eten meer in de tribunes”

De voetbalwereld bleef op het Overlegcomité van vrijdag gespaard van strengere maatregelen. Alleen opperde premier Alexander De Croo voor beter ‘crowd management’. Op die vraag reageerde de Pro League door geen drank en eten meer toe te laten in de tribunes.

Jonas Withouck

LEES OOK. Pro League smeekt om mondmaskers op te zetten tijdens voetbalwedstrijden: “Ze zijn vervelend, maar redden levens”

Toeschouwers zijn nog steeds welkom op wedstrijden van de Jupiler Pro League en de stadions blijven zelfs op volle capaciteit open. De voorwaarde was sinds vorige week al dat de supporters mondmaskers dragen vanaf ze in de perimeter van het stadion komen. Dat kwam bovenop de verplichting van het Covid Safe Ticket.

Vorige week mochten supporters hun mondmasker nog afzetten om van hun drankje te genieten, maar dat zal nu niet meer toegelaten zijn op de tribunes. Alle togen blijven dicht, zowel in als buiten de tribune. Eten en drinken kan enkel in de VIP-loges, waar je aan een tafel kan zitten. En dan gelden de horeca-regels: met maximum zes aan een tafel.

Op die manier wil de Pro League streng toezien op het naleven van de mondmaskerplicht.

De nieuwe maatregel is al van kracht tijdens STVV - Union vanavond en de andere matchen van dit weekend.

Vastgoed

Jobs in de regio