©  credit

Kasteelcross Zonnebeke gaat niet door: “Uit bezorgdheid voor de gezondheid van de toeschouwers, de renners en hun entourage”

Na lang beraad door het bestuur van veloclub ‘Eendracht maakt Macht’ Zonnebeke, werd er beslist om de Kasteelcross, die begin volgend jaar op 15 januari ingepland stond, niet te laten doorgaan.

“Deze beslissing werd genomen na overleg met het gemeentebestuur. Het aantal besmettingen in de gemeente nam de laatste weken ongezien snel toe en in die optiek vinden we het niet opportuun om de Kasteelcross te laten doorgaan uit bezorgdheid voor de gezondheid van de toeschouwers, de renners en hun entourage”, klinkt het.

Volgens de organisatie was het door de verstrengde coronamaatregelen ook niet mogelijk om een “normaal VIP-arrangement” aan te bieden aan de sponsors en kon de catering ook niet op een normale manier voorzien worden. “Onze organisatie is financieel sterk afhankelijk van deze bron van inkomsten en daarom vrezen we dat de toekomst van de Kasteelcross hiermee in het gedrang zou kunnen komen”, stellen ze.

“Wij vinden het als organisatie heel jammer dat we deze editie moeten annuleren, maar we zijn erop gebrand om hier sterker uit te komen en zijn daarom al van start gegaan met de voorbereidingen voor de Kasteelcross van het volgende cross-seizoen 2022-2023.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio