De dekentjes. 

De dekentjes. ©  rr

Koop eens een warme fleecedekentje voor Zoerselaar met kleiner budget

Zoersel -

Spijtig genoeg hebben niet alle Zoerselaars het budget om straks een feestmaaltijd op tafel te toveren en het thuis warm en knus te maken. Daarom biedt sociale kruidenier de NetZak haar klanten een extraatje aan onder de vorm van een feestpakket. De gemeente roept haar inwoners op om deze pakketten mee te vullen.

Kristin Matthyssen

“Sinds de start van de sociale kruidenier, vijf jaar geleden, bieden we onze inwoners die in armoede leven tijdens de kerstperiode een uitgebreid feestpakket aan”, legt Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor welzijn, uit. “De NetZak stopt daar sowieso zelf heel wat gezonde voeding – met zoveel mogelijk streekeigen producten – in, maar voor de feestelijke extraatjes doen we graag beroep op de vrijgevigheid van de Zoerselaar. De vorige jaren kwam hier heel veel reactie op, wat ons enorm dankbaar stemt.”

Het gaat dan onder meer over feesttoastjes, dessertkoekjes, olijven, chocolade, fruitsap, noten, broodstengels of alcoholvrije bubbels. Wie thuis zo nog wel een aantal producten heeft liggen - of tijdens de kerstinkopen eventjes denkt aan de mensen die het wat moeilijker hebben - kan die producten nog tot maandag 20 december binnenbrengen bij het onthaal in het administratief centrum, Handelslei 167.

Tot 24 december zijn er aan het onthaal in het Administratief Centrum ook fleecedekentjes te koop. Voor 9 euro kan je twee dekentjes kopen: eentje voor jezelf en eentje om mee in het feestpakket van de NetZak te stoppen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio