Wordt buddy bij ArmenTekort en schenk een stadsgenoot in kansarmoede een mooi kerst. 

Wordt buddy bij ArmenTekort en schenk een stadsgenoot in kansarmoede een mooi kerst. ©  Sigrid Spinnox

 
1 / 2
thumbnail: Wordt buddy bij ArmenTekort en schenk een stadsgenoot in kansarmoede een mooi kerst. 
thumbnail:  

ArmenTekort lanceert kerstcampagne: “Het schoonste kerscadeau, dat ben je zelf”

Antwerpen -

Het burgerinitiatief ArmenTekort lanceert enkele weken voor Kerstmis een campagne om Antwerpenaren te overtuigen om zich in te zetten als buddy. “Geef met kerst jezelf cadeau en doe een stadsgenoot stralen van geluk”, luidt de slogan.

Jan Stassijns

ArmenTekort koppelt Antwerpenaren in kansarmoede met een kansrijke stadsgenoot. Ze worden buddy’s en gaan samen op stap. Het doel van het project is om het zelfvertrouwen en de veerkracht van de buddy in kansarmoede te versterken. “Want dat leidt tot meer kansen in het leven”, legt Rik Rijnders van ArmenTekort uit.

 

 ©  rr

Om nog meer mensen te overtuigen zich als buddy in te schrijven, lanceert het burgerinitiatief een kerscampagne. In Antwerpen wonen meer dan achtduizend mensen in kansarmoede. En vandaag staan er honderd mensen in kansarmoede op de wachtlijst in afwachting van een buddy. “Door jezelf cadeau te doen, schenk je hen een mooi kerst”, zegt Rijnders. “Een luisterend oor, iemand die je uit je schulp lokt, die ervoor zorgt dat je niet alle dagen in je eentje binnen zit. Niet zelden resulteert het buddyschap tot een hechte vriendschap.”

Om jezelf als kerstbuddy cadeau te doen, kun je deelnemen aan een infosessie van ArmenTeKort. Meer info vind je op de website. Na een korte opleiding zorgt de organisatie voor een match op maat.

www.armentekort.be/infosessie

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio