Liesbeth en Stef ontwerpen zelf alle stukken van Vuelo. 

Liesbeth en Stef ontwerpen zelf alle stukken van Vuelo. © RR

Loodgieter Stef en vrouw Liesbeth lanceren kledinglijn, Yves Lampaert is fan

Oud-Turnhout -

Gek van wielrennen en op zoek naar een nieuwe outfit? Dan is het assortiment van Vuelo je op het mannelijke lijf geschreven. Sinds juni verkoopt het Oud-Turnhoutse bedrijf “verzorgde kledij met een knipoog naar het wielrennen”.

Wouter Adriaensen

En zeggen dat Stef Lenaerts eigenlijk specialist sanitair en verwarming is. Tijdens de lockdown kocht hij zoals velen een nieuwe fiets. “In de winkel zagen we ook een trui liggen”, vertelt zijn vrouw Liesbeth Vriens. “‘Dat kunnen wij ook’, zeiden we tegen elkaar. Stef zorgt voor het creatieve luik, ik voor de rest.”

Zonder enige ervaring gingen Stef en Liesbeth aan de slag. “We ontwerpen alles zelf. Een ander bedrijf bekijkt wel welke dingen we bijvoorbeeld kunnen laten borduren of drukken. De kleding wordt in Europa geproduceerd met biologisch en vegan katoen. Als we alles in België zouden laten maken, zou het niet meer betaalbaar zijn. De webshop is online sinds juni en we hebben nog geen enkele retour gehad.” Je vindt de stukken van Vuelo ook in Limou-fashion in Retie, 4bikes in Westerlo en de Niels Albert Bike Store in Tremelo.

Ideale cadeau

Vuelo wil kwaliteitsvolle, verzorgde, casual kleding met een knipoog naar het wielrennen aanbieden. Zo zijn er prints met de regenboogkleuren van de wereldkampioen en met het logo van Vuelo, waar een gestileerd fietsstuur in verwerkt is. “In ons assortiment vind je sweaters, een hoodie, hemden, T-shirts, polo’s, petten en sinds kort joggingbroeken, ook in maat XL”, vertelt Liesbeth. “Onze doelgroep zijn heren tussen 25 en 65 jaar die actief of passief bezig zijn met wielrennen maar ook meer algemeen modebewuste mannen. Onze stukken kunnen door iedereen gedragen worden. We merken dat het drukker wordt in de aanloop naar de feestdagen. Dit is dan ook het ideale cadeau.”

Stef en Liesbeth combineren de loodgieterij met de kleding. “Zolang het haalbaar blijft. We werken samen met wielertijdschrift Grinta. Profwielrenners Yves Lampaert en Milan Menten zijn onze ambassadeurs. En we hebben al contacten om ook buiten België te verdelen.”


 

 © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio