De politie nam cannabis in beslag.  

De politie nam cannabis in beslag.  © rr

Twee vermoedelijke dealers opgepakt

Herentals -

De onderzoekrechter in Turnhout heeft vrijdagmiddag een 20-jarige Herentalsenaar aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Een tweede persoon, 19 jaar oud, werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

De bal ging donderdagmiddag aan het rollen bij een politiecontrole in het Stadspark van Herentals. Voor de lokale politie Neteland is dit net als de stationsomgeving een gekende overlastplaats. Tijdens de controle werden enkele jongeren betrapt die verdovende middelen bij zich hadden. Het gaat zowel om minderjarige als om meerderjarige personen.

Het verder onderzoek leidde naar de vermoedelijke dealer van de drugs. In de vooravond werd een huiszoeking uitgevoerd in een pand aan de Sint-Magdalenastraat, op een paar honderd meter van het stadspark. De zoekactie was positief. Er werden nog meer drugs aangetroffen, vooral cannabis en benodigdheden zoals een weegschaal en knijpzakjes. Er werden ook busje met lachgas aangetroffen, wellicht bestemd voor de verkoop.

Twee personen die in de woning aanwezig waren, werden opgepakt en ze brachten alvast de nacht door in de cel. Vrijdag mochten ze het gaan uitleggen bij de onderzoeksrechter. De 20-jarige blijft aangehouden en verschijnt volgende week voor de raadkamer. De tweede kan onder voorwaarden opnieuw van zijn vrijheid genieten. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio