De kinderen Marnix, Vince, Elise en Emilia genoten vorig jaar van de lichtjes in de Begonialaan in Wechelderzande. 

De kinderen Marnix, Vince, Elise en Emilia genoten vorig jaar van de lichtjes in de Begonialaan in Wechelderzande. © Laura Van Hasselt

Lokaal bestuur bekroont opnieuw meest sfeervolle Lilse straten

Lille -

Het lokaal bestuur van Lille lanceert opnieuw de wedstrijd ‘Sfeervolle straten’. De gemeente roept de bewoners op om de huizen in hun straat zo goed mogelijk aan te kleden met versieringen en lichtjes. Elk gezin in de winnende straat ontvangt een Lilse cadeaubon van 10 euro.

Alle gezinnen van Hoogland in Lille, Biezenhoek in Poederlee, Vondelweg in Gierle en de Begonialaan in Wechelderzande ontvingen begin dit jaar een cadeaubon van 10 euro. Zij waren de laureaten van de wedstrijd ‘Sfeervolle straten’ van de gemeente Lille van vorig jaar. Een jury trok toen op pad en bekroonde in elke deelgemeente een straat die het best versierd en verlicht was. Ook dit jaar roept de gemeente de bewoners op om hun straten sfeervol te versieren.

“Zet een lichtje voor je raam, versier je gevel met een lichtslinger en hang een fijne boodschap uit. En vooral: trommel je buren op om mee te doen”, luidt het bij de gemeente Lille. De bewoners kunnen tot 31 december hun sfeervolle straat inschrijven via een online formulier. Tot 10 januari 2022 trekt de jury meermaals langs de deelnemende straten om de versieringen te beoordelen. (bvdl)

www.lille.be/sfeervollestraten
Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio