Provincie Antwerpen verbiedt grote indoorevenementen onmiddellijk

De provincie Antwerpen verbiedt indoorevenementen waar meer dan 3.500 mensen aanwezig zijn met onmiddellijke ingang. Het overlegcomité besliste vrijdag dat het verbod vanaf zaterdag geldt voor events vanaf 200 personen, maar de provincie vaardigt een onmiddellijk verbod uit van heel grote indoorevenementen.

Gouverneur Cathy Berx nam deze beslissing in nauw overleg met burgemeester Bart De Wever, die zich eveneens bezorgd toont over indoor massa-evenementen. De maatregel zorgt er voor dat het geplande concert in het Sportpaleis van vrijdagavond niet kan doorgaan, een beslissing die organisator Studio 100 eerder vrijdag al had genomen. “Dit is een afgestemde, gezamenlijke en helaas dringend noodzakelijke beslissing. Elke bijkomende besmetting is en blijft er één te veel. De druk op onze gezondheidszorg moet zowel meteen als langdurig zakken om weer ruimte te geven aan de zorg”, klinkt het.

Berx roept mensen dan ook op zeker niet naar het Antwerpse Sportpaleis af te zakken en onnodige drukte in de buurt van het Sportpaleis en het openbaar vervoer te vermijden. 

LEES OOK. OVERZICHT. Mondmaskers vanaf 6 jaar, en niet meer dan 200 mensen binnen: dit is er beslist

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER